Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra. Foto: Worldskills Nederland.

Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud

Jeugd

Koen van de Ven, Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn, studenten van Yuverta mbo Boxtel, gooiden vrijdag tijdens vakwedstrijd Skills the Finals hoge ogen. Koen sleepte in de discipline monteur mobiele werktuigen brons in de wacht. Loes en Kylian wonnen als duo goud in de categorie Groen, grond en infra. De prijsuitreiking was in de Brabanthallen in Den Bosch.

Tijdens Skills the Finals streden ruim zeshonderd mbo-studenten om het Nederlands kampioenschap in hun vakgebied. Ruim vierduizend bezoekers zagen hoe de winnaars bekendgemaakt werden. 

STROOM UIT

Demissionair minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap was bij de prijsuitreiking aanwezig. Hij deelde de gouden plakken uit in de sector Techniek en Gebouwde Omgeving. Dijkgraaf: ,,Wat ik mooi vind aan Skills is dat je ziet op hoeveel verschillende terreinen je echt knettergoed kunt worden. Als er geen mbo’ers zouden zijn gaat letterlijk de stroom uit en staat Nederland helemaal vast. Het zijn allemaal vakken die we keihard nodig hebben. Ook internationaal geloven andere ministers bijna niet wat wij hier in Nederland in het mbo doen. Jullie zijn pioniers.”

De vaardigheden van Koen, Loes en Kylian waren al voor vrijdag op de proef gesteld. In de Brabanthallen konden zij hun vakmanschap uiteraard niet tonen. Landbouwmachines repareren en grondwerk verrichten kan enkel op locatie. De studenten wisten dus niet meteen na hun inspanningen of ze tot de top van Nederland behoorden. De medailles op vrijdag waren het wachten echter waard.

Het tweedaagse evenement in de Brabanthallen was niet alleen een grote vakwedstrijd, maar ook een gelegenheid voor jongeren om zich te oriënteren op een opleiding. Ze konden door deel te nemen aan activiteiten kennismaken met allerlei beroepen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
't Geveltje en HGF strijden om zaalvoetbaltitel Sport 22 minuten geleden
Freek Claasen verzorgt een lesje vendelen aan de schooljeugd. De workshops worden momenteel herhaald bij museum MuBo. Zaterdag 25 mei is de volgende.
Schuttersgilde heeft nieuw bloed nodig Verenigingen 1 uur geleden
Een nette zestiende plek in het dagklassement: Kay Karssemakers kijkt met tevredenheid terug op zijn raceweekend in Spanje.
Comeback-Kay scoort WK-punten in Spanje Sport 3 uur geleden
Muziekduo The 16A.
'Powerduo' The 16A treedt op bij De Mèrt Cultuur 3 uur geleden
Gezamenlijk een maaltijd nuttigen en ondertussen praten over zaken die ertoe doen. Dat is 'Samen aan Tafel'.
Samen tafelen in De Schakel: alle gezindten zijn welkom Algemeen 5 uur geleden
Mauro Saccomani neemt afscheid van de Boxtelse rugbyclub Ducks om bij Oysters Oisterwijk op hoger niveau te kunnen spelen.
Rugbyers Ducks voorkomen degradatie Sport 6 uur geleden
Het laatste deel van de nu nog rechte Rosep die uitmondt in de Essche Stroom. Dit stukje beek tovert het waterschap de komende weken om in een kronkelend stroompje. Op de achtergrond is de Kapelweg te zien die overloopt in de Belversedijk.
Graafwerk van start; Essche Stroom moet meer slingeren Duurzaamheid 6 uur geleden
De naam van Roger van Laere is vereeuwigd in de gevel van Teunis Honk, het clubhuis van het Liempdse gilde.
Erehoofdman onthult gedenksteen Teunis Honk Verenigingen 6 uur geleden