De naam van Roger van Laere is vereeuwigd in de gevel van Teunis Honk, het clubhuis van het Liempdse gilde.
De naam van Roger van Laere is vereeuwigd in de gevel van Teunis Honk, het clubhuis van het Liempdse gilde. Foto: Gerard Schalkx.

Erehoofdman onthult gedenksteen Teunis Honk

Verenigingen

Door hem een gedenksteen te laten onthullen heeft het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt mede-oprichter en erehoofdman Roger van Laere in het zonnetje gezet. Dat gebeurde zaterdag op het schietterein Antonius Bleek aan de Oude Dijk.

Het gilde vierde dat Harm van der Ven een jaar eerder het koningschieten won. Naar oude gewoonte trakteerde hij de schuts op het koningsbier. De flesjes gerstenat die hij daarvoor liet openrukken, waren voorzien van een speciaal etiket. 

37 JAAR VOORZITTER

Voordat het echter zover was, heette hoofdman Wynand Bressers zijn voorganger en diens familieleden welkom. Vanaf de start in 1986 gaf Van Laere bestuurlijk leiding aan het gilde van kruisboogschutters. Vorig jaar droeg hij zijn voorzitterschap over. Bressers memoreerde in zijn toespraakje de vele verdiensten van de oud-huisarts voor het Liempdse gilde. En dus was een ingemetselde plaquette met inscriptie wel op zijn plek. 

SCHIETEN EN BOULEN

Na de onthulling bracht het gilde een veldelgroet gebracht aan de koning en erehoofdman. Daarmee was de bijeenkomst echter nog niet ten einde. De schutters richtten hun kruisboog op de ruim twaalf meter hoge schutsbomen. Na een spannende strijd bleven vier van hen met een gelijk aantal punten over. Vera Bressers, eerder dit jaar benoemd tot deken-rentmeester van het gilde, had haar zenuwen het best onder controle en ging met het Janus Bressers-wisselschild aan de haal.

Bezoekers die niet aan de schietwedstrijd deelnamen, vermaakten zich met jeu de boules. Daar was de inzete een wisseltrofee die Norie van der Ven, echtgenote van de gildekoning, mee naar huis nam. Met een barbecue werd de zonnige feestdag op gezellige wijze afgesloten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
Boxtel brengt huishoudboekje weer op orde Gemeente Boxtel 9 uur geleden
Logo
De voorstelling van Guido Weijers op 8 november in Podium Boxtel was in korte tijd uitverkocht.
Podium Boxtel pakt volgend seizoen uit met acts als Guido Weijers, Mike Boddé en Nienke Plas Cultuur 10 uur geleden
De expositie is in de Boxtelse bibliotheek.
Wandeling verdwenen gebouwen MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Logo
Manja van der Heijden (rechts) en Corrie van Esch zijn tevreden over hun expositielocatie. De sfeer in de voormalige slagerij sluit met name goed aan bij Manja's foto's.
Liempdse kunstenaars geven kijkje in de keuken Cultuur 14 uur geleden
Leden van Taekwondoschool Dekker uit Boxtel behaalden zaterdag tijdens een internationaal toernooi verschillende medailles.
Taekwondoka's TS Dekker en DCB doen nodige ervaring op in Alphen aan de Rijn Sport 15 uur geleden
In totaal hebben zich achttien kinderen ingeschreven voor het blazersklasje dat elke dinsdagmiddag muziekles krijgt in De Spelelier. Die wordt verzorgd door Peter Spierings.
Jeugd beleeft veel plezier aan blazersklasje JooP Cultuur 16 uur geleden
Open dag Herenboeren.
Tien jaar Herenboeren: open dag in Boxtel Duurzaamheid 17 uur geleden
Logo
Cas van Giersbergen en Roos Dankers van de Angelaschool hebben maandagochtend het fietsverkeersexamen met succes afgelegd.
Fietsexamens zijn weer geweest: 'Rotonde is lastig, moet overal kijken' Jeugd 17 uur geleden