21:59:54    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 03 juli 2012 09:00 uur, laatst gewijzigd op 03 juli 2012 09:09 uur

't Ivoor 1 is Nederlands kampioen

\'t Ivoor 1 is Nederlands kampioen

Op de foto: De driebanders van Ivoor 1 uit Boxtel wonnen zaterdag de eerste prijs op het Nederlands kampioenschap in Nieuwegein.

Het eerste team van de Boxtelse biljartvereniging ’t Ivoor behaalde zaterdag de eerste plaats op het Nederlands kampioenschap in de vierde divisie driebanden-groot te Nieuwegein. In een spannende finaleronde tegen Rietlander 1 uit Spijkenisse wisten Bernard Legierse, Theo Verhagen, Frits Radema en Bart Wellerd de winst naar zich toe te trekken.

Rietlander 1 uit Spijkenisse was de tegenstander in de finale. Wellerd wist zijn partij niet te winnen en behaalde 19 caramboles in 45 beurten. Radema deed het beter; hij behaalde 20 caramboles in 35 beurten, waardoor de tussenstand gelijk werd getrokken.

Verhagen speelde een goede partij en trok de winst naar zich toe. Ook Legierse ging voorspoedig van start maar na een paar missers kwam zijn tegenstander weer in zijn spel, waardoor de voorsprong slonk. In de 36e beurt wist Spijkenisse de wedstrijd naar zich toe te trekken.

De finaleronde eindigde in 4-4, maar de biljarters van ’t Ivoor hadden 5 caramboles meer gemaakt dan Rietlander 1, waardoor de Boxtelaren er met de Nederlandse titel vandoor gingen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Filipe Huidtherapie TopSlank Elan Bikes support EmielTechniek Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro buisman optiek Podium Boxtel Beleef Boxtel Toverboom Olieenzo Café zaal Kloosterzicht