05:09:00    donderdag, 13 augustus 2020
brabants centrum logo
Fri 24 Jul 2020 10:31

Winnaars van lokale win-actie bekend

Lettergrootte: A- A+

Winnaars van lokale win-actie bekend

Op de foto: Van links naar rechts: Henk van der Zee (stichting Brabants Centrum), Bart van Roosmalen (wv Selissen), (wv Oosterhof), Luc Broos (Centrummanagement) en Jan Tax (Op Liemt Gemunt) denken na over een vervolg van de win-actie Wees Loyaal, Koop Lokaal en Win.

De hoofdprijzen van de door stichting Brabants Centrum georganiseerde win-actie Wees Loyaal, Koop Lokaal zijn maandag verloot. De Boxtelse Georgette Traa en de familie Swinkels uit Esch hebben respectievelijk een wasmachine en een elektrische fiets gewonnen. Bij de familie Van de Ven haalde een van de gezinsleden een boxspring binnen. En Peggy van de Wiel uit Liempde kan een Berini-scooter op haar naam schrijven.

Luc Broos (Centrummanagement) verrichte samen met Bart van Roosmalen (winkeliersvereniging Selissen), Hans van Erp (Oosterhof) en Jan Tax (Op Liemt Gemunt) de trekking van de prijswinnaars. Dat gebeurde door een willekeurig nummer te trekken dat gekoppeld was aan een van de 6.325 mensen die zich inschreven voor de vier hoofdprijzen.

De actie is bij de verschillende partijen goed gevallen. ,,Bij Op Liemt Gemunt hebben we veel energie gestoken in de actie. En dat is positief gegaan", zegt supermarktondernemer Jan Tax van de Coop. ,,Normaal gesproken speelt in het dorp bij dit soort acties toch wel het sentiment: dat is een Boxtels initiatief, niet Liempds. Maar zoiets heb ik nu nergens gehoord."

Ook Van Roosmalen vond het een geslaagd initiatief. ,,Het zou nog meer succesvol zijn als echt álle winkeliers en horecaondernemers in de gemeente Boxtel mee hadden gedaan." Toch had de actie over belangstelling van deelnemende ondernemers niet te klagen: in totaal deden 71 bedrijven mee. Voorzitter Broos van het Centrummanagement zag dat de detaillisten in het Boxtelse centrum elkaar 'besmetten' met de actie. ,,Als de ene winkelier eraan mee wil doen, dan zie je vaak dat de andere ook geneigd is deel te nemen. Vooral als je vlak bij elkaar je zaak hebt."

VERVOLG?

Momenteel denken de verschillende partijen er met Brabants Centrum over na de actie een vervolg te geven. Ruimte voor verbetering zien de voorzitters van de ondernemerspartijen nog wel binnen het initiatief. Bij het benaderen van winkeliers bijvoorbeeld zodat er nog meer meedoen aan de win-actie, zegt Van Erp. ,,Face to face benaderen werkt dan toch meestal het beste: gewoon even binnenlopen bij een winkel en vragen aan de eigenaar of die mee wil doen."

Intussen zijn de winaars geïnformeerd. De komende weken worden de prijzen overhandigd en daarvan doet Brabants Centrum verslag.

Tekst: Pål Jansen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Geen theaterfestival Bockesprongen dit jaar

Geen theaterfestival Bockesprongen dit jaar

Festival Bockesprongen gaat dit jaar vanwege corona niet door. De organiserende Stichting Bockepruik geeft aan dat zij de veiligheid van... >>

Wed 12 Aug 2020 14:13

'Ronde van Frankrijk' doet ook Boxtel aan

'Ronde van Frankrijk' doet ook Boxtel aan

Geld inzamelen voor Spieren voor Spieren en zo een steentje bijdragen aan de strijd tegen zeldzame spierziekten bij kinderen: dat is het doel... >>

Tue 11 Aug 2020 12:18

Hele regio geniet van Boxtelse Langspier

Hele regio geniet van Boxtelse Langspier

Nog ongeveer een week lang blijft de thermometer naar verwachting meer dan dertig graden aangeven. Woensdag was het al warm, nu is het... >>

Sat 08 Aug 2020 13:41

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

De aanbesteding voor de Leunisdijk kan dit jaar van start. De provincie Noord-Brabant heeft vorige week het benodigde extra budget van bijna... >>

Thu 06 Aug 2020 12:02

Geen Oktoberfest in Boxtel

Geen Oktoberfest in Boxtel

De organisatoren van Oktoberfest Boxtel maken bekend dat het muzikale bierfeest in sportcomplex De Braken dit jaar niet doorgaat. 

>>

Tue 04 Aug 2020 10:02

Advertenties

Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Toverboom Elan Bikes support Huidtherapie Geerts advies Alfa Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Remax-optimus TopSlank Olieenzo Beleef Boxtel buisman optiek