07:00:56    zondag, 26 januari 2020
brabants centrum logo
Tue 03 Dec 2019 16:41

Welkomstfeest voor Esch krijgt langzaam gestalte

Lettergrootte: A- A+

Welkomstfeest voor Esch krijgt langzaam gestalte

Op de foto: De invulling van het eindfeest was onderwerp van de Bell-Boost. Van links naar rechts Desiree van Laarhoven (SPPiLL), Henny van den Boom (Limuscene), Maarten Termeer (De Ploegers) en Paul van Alphen (Bell). (Foto: Rens van den Elsen).

Langzaam maar zeker krijgt het warme welkom van Esch binnen de gemeente Boxtel vorm. De initiatiefnemers die zich binnen de werkgroep Bell (Boxtel, Esch, Liempde en Lennisheuvel) hebben aangesloten, hielden donderdag een brainstormsessie onder de noemer Bell-Boost. Uit alle kernen van de gemeente was een afvaardiging aanwezig om mee te denken over de invulling van het eindfeest in juli 2021.

Onder de bezielende leiding van creatief denker en spreker Rob de Haas lieten de twintig aanwezigen zich inspireren en gingen zij aan de slag met uiteenlopende ideeën. Naast de leden van stichting Bell zelf, kwamen ook lokale ondernemers en vrijwilligers van sport- en culturele verenigingen op de bijeenkomst in het schoolgebouw van SintLucas af. De Haas wist daarbij de deelnemers uit Liempde, Esch en Boxtel te stimuleren om zowel out- als in-the-box te denken. Na een korte opwarmronde kwamen de ideeën los, variërend van een 'spel zonder grenzen' tot een vier-kernen-quiz.

VOOR ALLE LAGEN

Allen waren het erover eens dat het feest voor alle lagen van de bevolking moet zijn. Zo ook Cindy van der Meijden, naast onderneemster ook mede-organisator van Duck-Out. ,,Bij ons carnavalsfeest betrekken we alle kernen door de jeugd uit alle dorpen uit te nodigen. De Bell-gedachte zit er dus al in."

Paul van den Dungen en Ad Wolfs uit Esch zien het hele idee achter Bell ook wel zitten. ,,Het moet nog wel wat meer gaan leven, maar als het eenmaal loopt, dan wordt het zeker opgepakt door de Esschenaren", aldus Van den Dungen.

De initiatiefnemers van de bijeenkomst gaan met alle ingebrachte ideeën aan de slag om deze uit te werken tot een geslaagd eindfeest.

FEESTJAAR

Stichting Bell wil laten zien dat Esch meer dan welkom is bij Boxtel. Dat doet ze met een verbindend feestjaar. Dat begint tijdens Culturale 2020 en loopt via een officieel welkom op nieuwjaarsdag door tot het multiculturele festival Bazaar. Dat feest wil Bell aanvullen met sportieve en culturele activiteiten en optredens op de vrijdag en zaterdag ervoor.

Tussen deze drie festiviteiten in, sluit Bell aan bij al bestaande evenementen zoals Limuscene, Boer zoekt Band of het 5-tegen-5 toernooi van voetbalclub ODC. Iedere organisatie wordt gevraagd om verbinding te zoeken met de overige kernen van de gemeente Boxtel, als dat nog niet het geval is. Wie meer wil weten over Bell of een steentje bij wil dragen, kan e-mailen naar: stichtingbell@gmail.com.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Wie wordt de nieuwe jeugdprins van Eendengat?

Wie wordt de nieuwe jeugdprins van Eendengat?

Geen carnaval zonder leutvorst en hofhouding. Dat geldt voor jeugd net zo goed als voor volwassenen. In hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat... >>

Sun 26 Jan 2020 11:11

Dansers Denziz in de startblokken

Dansers Denziz in de startblokken

Het parket glimt, de zaal van Partycentre Denziz aan de Stationsstraat is mooi aangekleed en de dansers hebben zich tot in de puntjes... >>

Sat 25 Jan 2020 16:03

Boxtel ontvangt flinke subsidie voor biomassaplein

Boxtel ontvangt flinke subsidie voor biomassaplein

Provincie Noord-Brabant kent 254.000 euro subsidie toe voor de ontwikkeling van het biomassaplein op bedrijventerrein Vorst B bij Lennisheuvel.... >>

Fri 24 Jan 2020 13:46

D66 gaat in gesprek met inwoners

D66 gaat in gesprek met inwoners

De Boxtelse D66-afdeling is maandag 27 januari van 19.00 tot 22.00 uur in restaurant De Rechter om in gesprek te gaan met inwoners. Bezoekers... >>

Fri 24 Jan 2020 09:48

Groene Handdruk voor Licht op Groen voor Kwetsbaarheid

Groene Handdruk voor Licht op Groen voor Kwetsbaarheid

Wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel reikte maandag een Groene Handdruk uit aan Diny Stolvoort van... >>

Wed 22 Jan 2020 13:59

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Olieenzo