23:22:06    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Sat 16 Apr 2016 18:49

Scholieren JRL naar Bolivia

Lettergrootte: A- A+

Scholieren JRL naar Bolivia

Op de foto: De acht leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum reizen zondag naar Cochabamba in Bolivia. Staand van links naar rechts: Nienke Bosma, Marleen Peeters, Yasmine Boudlal, Tatum Simons en Noor Baaijens. Zittend van links naar rechts: Juul van Engeland, Steven van Erp en Izy Dekker. (Foto: Peter de Koning).

Een scholierendelegatie van het Jacob-Roelandslyceum reist zondag 17 april naar Cochabamba. In die afgelegen Boliviaanse stad gaan ze projecten bezoeken die tal van stichtingen vanuit Nederland hebben opgezet om kansarme jongeren te helpen.

De acht leerlingen die op pad gaan zijn Noor Baaijens, Nienke Bosma, Yasmine Boudlal, Izy Dekker, Juul van Engeland, Steven van Erp, Marleen Peeters en Tatum Simons. Ze reizen onder leiding van rector Leon Spaan en docent Guido van der Klauw en verblijven in Bolivia tot en met 28 april. Een dag later zetten ze weer voet op Nederlandse bodem.

De voorbije maanden hebben ze zich uitgebreid voorbereid op de reis. Zo zijn alle benodigde vaccinaties gehaald, is een stoomcursus Spaans gevolgd en heeft iedereen zich verdiept in de aard van het land.

Het Jacob-Roelandslyceum is inmiddels aardig in de ban van de reis. Na de succesvol verlopen kerstactie, die ruim 9.000 euro opleverde voor projecten in Cochabamba, is gewerkt aan een blog dat in de lucht gaan zodra de reis is begonnen. ,,We zijn letterlijk de ogen en oren van de school en gaan ter plekke kijken wat er allemaal nodig is", vertelt Tatum. ,,Misschien levert het ideeën op voor de kerstactie van volgend jaar", vult Steven aan. Het is de bedoeling dat het JRL zich de komende jaren gaat inzetten voor projecten in Cochabamba.

De leerlingen gaan onder meer op stap met pater Theo Raaijmakers, die verbonden is aan de stichting Straatkinderen van Cochabamba. ,,Dat zal een heftig verhaal worden", voorspelt docent Van der Klauw. ,,Pater Theo neemt onze leerlingen in kleine groepjes mee naar plekken die voor anderen vaak niet zichtbaar worden. Denk aan krottenwijken waar dingen met kinderen en tieners gebeuren die als schokkend ervaren kunnen worden, zoals mishandeling, drugsgebruik en prostitutie."

De reisleiding gaat dit soort excursies niet uit de weg. ,,Juist door te zien wat er in de wereld aan de hand is, kunnen ze indrukken meenemen naar huis en hun leeftijdsgenoten daarover vertellen."

Volg de belevenissen van de leerlingen in Bolvia via het weblog http://expeditie.jrl.nl/. Een uitgebreide beschrijving van hun reis staat in Brabants Centrum van donderdag 14 april.

De acht leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum reizen zondag naar Cochabamba in Bolivia. Staand van links naar rechts: Nienke Bosma, Marleen Peeters, Yasmine Boudlal, Tatum Simons en Noor Baaijens. Zittend van links naar rechts: Juul van Engeland, Steven van Erp en Izy Dekker. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers van varkensslachterij Vion demonstreren voor de Boxtelse vestiging op bedrijventerrein Ladonk. Met borden en t-shirts met leuzen als... >>

Thu 04 Jun 2020 16:13

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

Een rigoureus besluit van De Ploegers: het bestuur van de prinsenvereniging heeft besloten alle activiteiten die voor het naderende... >>

Wed 03 Jun 2020 20:19

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Winkelcentrum Oosterhof wordt vernieuwd, maar niet uitgebreid. Dat stelt de vereniging van eigenaren (vve) in een persverklaring.

>>

Wed 03 Jun 2020 15:07

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

De GGD heeft bij 18 medewerkers van slachterij Vion in Boxtel een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt uit het onderzoek dat... >>

Tue 02 Jun 2020 16:55

Combinatie95: houd de Markt autovrij

Combinatie95: houd de Markt autovrij

Zullen we dan toch de Markt permanent autovrij houden? Dat is de vraag die Combinatie95 nu opwerpt bij het college van B en W. De... >>

Tue 02 Jun 2020 15:20

Advertenties

TopSlank Alfa Toverboom Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Remax-optimus Olieenzo Filipe Beleef Boxtel Doornmalen electro buisman optiek Meubelmakerijdenberg Geerts advies Podium Boxtel