14:56:19    zaterdag, 14 december 2019
brabants centrum logo
Sat 02 Nov 2019 12:40

Onderzoek naar verbod vrachtverkeer Kapelweg

Lettergrootte: A- A+

Onderzoek naar verbod vrachtverkeer Kapelweg

Op de foto: De gemeenteraad stemde in met D66 om onderzoek te doen naar een vrachtwagenverbod op de Kapelweg in buurtschap Kalksheuvel. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Het onderzoek naar een vrachtwagenverbod op de Kapelweg in buurtschap Kalksheuvel wordt in april 2020 opgeleverd. De Boxtelse gemeenteraad nam dinsdag dat besluit nadat D66 hierover een motie indiende.

Het vrachtwagenverbod is al jaren een punt van discussie, en was zelfs al een tijdje van kracht in 2009. Enerzijds willen aanwonenden niet dat de trucks door hun straat denderen. Aan de andere kant waren Ladonk-ondernemers, destijds nog verenigd in de werkgeversorganisatie WeB, fel tegen het verbod. De rechter gaf die laatste partij toen gelijk en het werd in 2010 weer opgeheven.

In het coalitie-akkoord van de huidige regerende partijen was al afgesproken dat er een onderzoek kwam naar een nieuw vrachtwagenverbod in de buurtschap. Dat zou in 2019 worden uitgevoerd. Maar dit is tot op heden niet gedaan.

OMLEIDEN

D66 vindt het verbod weer actueel, dit door het opschorten van de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg en het besluit van de Raad van State omtrent de stikstofproblematiek. ,,Dus komt het weer in beeld als alternatief", doelt de fractie op het omleiden van vrachtverkeer. Als de trucks niet via die weg van en naar Ladonk rijden, kunnen ze de route Tilburg-Oisterwijk-Boxtel niet pakken om het bedrijventerrein te bereiken. Dus zullen de chauffeurs via de rijksweg A2 en de Keulsebaan op Ladonk moeten komen.

AFSPRAAK IS AFSPRAAK

In de begrotingsplannen van 2020 was echter geen ruimte opgenomen voor dit onderzoek, constateerden de democraten. 'Afspraak is afspraak' vindt de partij. Verkeerswethouder Herman van Wanrooij was het ermee eens met de datum waarop het onderzoek klaar moet zijn. Alleen oppositiepartijen Balans en VVD stemden tegen het voorstel.

Het onderzoek moet onderbouwen of er nut en noodzaak is voor het vrachtwagenverbod. D66 wil dat de studie zich toespitst op geluidsoverlast, trillingen, verkeersveiligheid en milieu. Nut en noodzaak moet voor de rechtbank worden aangetoond, menen de democraten.

Tekst: Pål Jansen

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Geen slachtoffers bij brand 't Dommeltje

Geen slachtoffers bij brand 't Dommeltje

Grote brand bij boerderij 't Dommeltje op Hoog Munsel. De brandweer is ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

>>

Fri 13 Dec 2019 10:40

Tien miljoen aan MDMA in huurbusje bij Liempde

Tien miljoen aan MDMA in huurbusje bij Liempde

Tien miljoen euro aan de drug MDMA werd dinsdagmiddag aan de rijksweg A2 bij Liempde aangetroffen. Dat maakt de politie vandaag bekend. Een... >>

Thu 12 Dec 2019 15:12

Centrummanager Boxtel stopt ermee

Centrummanager Boxtel stopt ermee

Berry Dankers legt per 1 februari zijn functie als centrummanager van Boxtel neer. Dat heeft hij gisteren, dinsdag 10 december aan het bestuur... >>

Wed 11 Dec 2019 11:50

Brand in schoorsteen Liempdsen Herd snel onder controle

Brand in schoorsteen Liempdsen Herd snel onder controle

Rookschade en wat gebarsten stucwerk. Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd komt genadig af van een ongelukkige brand die ontstond in de... >>

Tue 10 Dec 2019 17:19

Betrokkenheid van Boxtelaar bij dodelijk ongeval nog onbekend

Betrokkenheid van Boxtelaar bij dodelijk ongeval nog onbekend

Een 29-jarige man uit Veldhoven is overleden na een ongeval tussen twee bestelbussen in Tilburg. In het andere voertuig zat een 35-jarige... >>

Mon 09 Dec 2019 17:40

Advertenties

Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Gemeente Boxtel Olieenzo