03:40:40    maandag, 25 mei 2020
brabants centrum logo
Fri 14 Oct 2016 16:52

Liempdse 'mini-chefs' in finale Keukenbazen

Lettergrootte: A- A+

Liempdse 'mini-chefs' in finale Keukenbazen

Broccolisoep, hete bliksem met geglazuurde wortel en gestoofde runderlappen, smaakwater met kruiden en appelcrumble met een bolletje ijs. Met dit driegangenmenu werden Esmée van Heerebeek (12) en Irene van Oijen (10) gekozen tot Boxtelse winnaars van de wedstrijd Keukenbazen. Morgen, zaterdag 15 oktober, proberen de Liempdse tieners met deze gerechten de jury te imponeren om de beste Keukenbazen van Brabant te worden. Kok Raymond Verveer van restaurants De Deugniet en Tafel 25 in Boxtel helpt Esmée en Irene een handje...

Terwijl het vlees lag te sudderen in de jus en de gestampte aardappels uitdampten, bogen Irene en Esmée zich over de appelcrumble. De eerste stap: appels schillen. Op uitnodiging van kok Raymond kwamen de tieners maandag naar De Deugniet om in de professionele keuken te oefenen voor zaterdag: de Brabantse finale van het project Keukenbazen. Die dag staat Esmée en Irene een grote uitdaging te wachten: ze koken voor liefst twintig personen. ,,Dat hebben we vandaag vooral geoefend", legde Raymond uit.

Dat Esmée en Irene van koken en bakken houden, bleek wel. ,,Af en toe help ik mijn ouders. Als ik daar zin in heb, tenminste", lachte Irene. ,,Het leukste aan koken is toch wel dat je alles kunt proeven. Het is een beloning voor wat je hebt gemaakt", voegde Esmée toe. En wat ze dan het lekkerste eten vinden? ,,De drie P's: patat, pannenkoeken en pizza..."

De finale van Keukenbazen vindt zaterdag 15 oktober plaats in het Koning Willem I College aan de Vlijmenseweg in 's-Hertogenbosch. Achttien gemeenten selecteerden een groepje kinderen voor de eindstrijd.

Lees het uitgebreide artikel in de editie van Brabants Centrum van donderdag 13 oktober.

FOTO BOVEN: Esmée van Heerebeek en Irene van Oijen oefenden maandag bij restaurant De Deugniet op de gerechten die ze tijdens de Keukenbazen-finale voorschotelen aan de jury. Het hoofdgerecht bestaat onder meer uit gestoofde runderlappen. Mmm... (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Rangeerloc & wagon op Kasteren

Rangeerloc & wagon op Kasteren

Met een geel/rode dieplader, een oldtimer Mack, werd onlangs tegenover café 't Groene Woud een heuse locomotief met wagon gelost. Niet óp het... >>

Sun 24 May 2020 12:04

Auto's taboe voor groter Marktterras

Auto's taboe voor groter Marktterras

Bij wijze van proef wordt de Markt in Boxtel in de maand juni van vrijdag tot en met zondag afgesloten voor autoverkeer. Op die manier kunnen... >>

Sat 23 May 2020 13:00

Winactie consumenten in alle winkelcentra

Winactie consumenten in alle winkelcentra

Kort na de uitbraak van Covid-19 startte Plan-C(orona) en de daaraan gekoppelde actie Wees loyaal, koop lokaal. Doel: winkelend publiek... >>

Fri 22 May 2020 13:09

Orkesten en koren: nog geen zicht op hervatting repetities

Orkesten en koren: nog geen zicht op hervatting repetities

Waar op tal van fronten coronamaatregelen worden versoepeld is daar in de amateurmuziekwereld nog lang geen sprake van. Met name leden van... >>

Thu 21 May 2020 19:00

N9NE veilt tafels voor goede doelen

N9NE veilt tafels voor goede doelen

Als op tweede pinksterdag, maandag 1 juni, de horeca weer beperkt opent, heeft uitbater Jos Hermans van restaurant N9NE in Boxtel zes tafels... >>

Thu 21 May 2020 12:00

Advertenties

Remax-optimus Toverboom Geld en Makelaardij Huidtherapie TopSlank buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Doornmalen electro Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Podium Boxtel Olieenzo Alfa Elan Bikes support