03:58:27    dinsdag, 22 oktober 2019
brabants centrum logo
Sat 14 Sep 2019 16:37

Langzaam meer reuring in het centrum

Lettergrootte: A- A+

'Het is oorverdovend stil op de Markt', kopte deze krant aan het begin van de zomervakantie. Ondertussen gaat die opmerking, opgetekend uit de mond van centrummanager Berry Dankers, eigenlijk al niet meer op. De agenda voor het centrum begint zich de komende weken namelijk al aardig te vullen. Naast 'vaste' waarden als het bierfestival Bieroloth en Culturale staan nu ook nieuwe evenementen als een sambamiddag en Saturday Funday op het programma.

Het eerstgenoemde is nieuw en ook slechts eenmalig, zo laat de organiserende en jubilerende sambaband Batedeira in een reactie weten. De club viert zondag 1 september haar 25-jarig jubileum op muzikale wijze bij vijf verschillende cafés in het centrum van Boxtel. Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn er optredens bij Hart van Boxtel, De Deugniet, De Rechter, café Becoloth en Meneer van Dommelen.

Hoewel de muzikale club haar oorsprong heeft in Vught, zijn er in de loop der jaren veel leden uit Boxtel aangehaakt en is er goed contact ontstaan met de Boxtelse horeca en lokale (blaas)kapellen. ,,We zijn nu een echte regioband geworden, maar in Boxtel hebben we veel meegemaakt. Daarom hebben we besloten om ons jubileum hier te vieren", aldus Frans van der Steen, woordvoerder van Batedeira en lid van het eerste uur. De sambaband vierde eerder dit jaar het vijfde lustrum al met een reünie in gemeenschapshuis De Rots in Boxtel en tijdens het Kopenhagens Carnaval.

Tijdens het jubileumfeest in Boxtel heeft Batedeira enkele bevriende sambabands gevraagd voor ondersteuning. Er zijn die zondag dan ook optredens van Sambanda, Dè Wel Jaoo en Escola de Samba Os Malandros. ,,Ze zeggen wel eens dat het zo stil is op de Markt. Nou, daar komen wij verandering in brengen", geeft Van der Steen aan, die zelf sinds enkele jaren in Boxtel woonachtig is.

FUNDAY

Ook nieuw op de evenementenkalender is Saturday Funday op zaterdag 14 september. Centrumondernemers Filipe van den Borne (Mr. & Mrs. Filipe) en Michel den Ouden (lunchroom Deegeluk) sloegen hiervoor de handen ineen. ,,We bedienen beide dezelfde doelgroep en het leek ons wel leuk om iets voor hen te betekenen. Daarom hebben we een bijzondere middag bedacht, waarmee we meteen gebruik maken van de mogelijkheden op de nieuwe Markt", laat Van den Borne weten.

De twee zaken liggen pal tegenover elkaar aan de Markt. ,,Daar moesten we dan ook iets mee doen", geeft de Boxtelse ondernemer aan. Er komt een groot terras vanaf de lunchroom tot aan de doorgaande weg bij onze winkel. We kleden alles in vintage-sferen aan en dj Mister Waggy komt vinyl plaatjes draaien zodat bezoekers helemaal in de retro-mood komen", vervolgt Van den Borne.

VAN IEDEREEN

De oproep die de centrummanager voor de zomer deed aan de ondernemers om de Markt meer te gebruiken legt Van den Borne naast zich neer. ,,We zijn hier al even mee bezig en daarnaast houden we vaker van dit soort samenwerkingen met collega-ondernemers. De Markt is van iedereen, dus het is niet alleen aan ons om er iets van te maken", besluit hij.

Feit is wel dat er de komende weken wat meer reuring is het in centrum.

Tekst: Rens van den Elsen

Uit Brabants Centrum van donderdag 22 augustus

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Ronald van Meygaarden is nieuwe 'Boxtelse leider met lef'

Ronald van Meygaarden is nieuwe 'Boxtelse leider met lef'

Ronald van Meygaarden wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Boxtel. Dit maakte de vertrouwenscommissie maandagavond... >>

Mon 21 Oct 2019 21:35

Boeren zetten Brabantse trots opzij

Boeren zetten Brabantse trots opzij

Massaal hangen boeren uit Brabant de Friese vlag uit. Ook in het buitengebied van de gemeente Boxtel wapperen de... >>

Sun 20 Oct 2019 14:04

Boxtel herdenkt bevrijding

Boxtel herdenkt bevrijding

Stichting Boxtel Vooruit houdt zondag 20 oktober de... >>

Sun 20 Oct 2019 10:41

Informatieavond over definitief ontwerp Rechterstraat

Informatieavond over definitief ontwerp Rechterstraat

Fietsparkeren, reclameborden, toegankelijkheid. De Rechterstraat is toe aan een update, vindt de werkgroep die zich bezighoudt met de... >>

Sat 19 Oct 2019 15:37

Storing uitgever treft digitale krant Brabants Centrum

Storing uitgever treft digitale krant Brabants Centrum

Momenteel is de digitale editie van de donderdagkrant van stichting Brabants Centrum niet beschikbaar. Er is een storing bij uitgever... >>

Fri 18 Oct 2019 11:26

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Proef Culinair