00:21:39    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Sat 30 May 2020 21:44

Jan en Lola winnen Legomasters

Lettergrootte: A- A+

Jan en Lola winnen Legomasters

Op de foto: Lola Nouwens en Jan Pennings zijn door het tv-programma LEGO-Masters bekende Boxtelaren geworden. Maar op sterallures zul je de twee niet kunnen betrappen. Dat blijkt ook tijdens het programma, als Lola in tranen uitbarst als twee andere kandidaten de show moeten verlaten en Jan steeds een bemoedigend klopje op de schouder geeft bij zijn 'concullega's'. (Foto: RTL/William Rutten).

Boxtelaren Jan Pennings en Lola Nouwens mogen zichzelf Legomasters noemen. Vanavond werd de finale uitgezonden. Lees hieronder het artikel terug dat deze redactie eerder over het tweetal schreef. Volgende week verschijnt een interview met het duo over hun prestatie.

MARIËLLE WIJFFELAARS

Met zo’n 1,7 miljoen kijkers per aflevering (inclusief uitgesteld kijken), mag het televisieprogramma LEGO Masters een echte kijkcijferhit genoemd worden. En ook menig Boxtelaar zet elke zaterdagavond de televisie op RTL 4 om de prestaties van dorpsgenoten Lola Nouwens en Jan Pennings te aanschouwen. De twee Boxtelse ex-geliefden wisten zaterdag de halve finale te behalen met hun LEGO-uitvoering van een blender.

Dat één op de tien Nederlanders haar en Jan elke week op televisie zien, vindt Lola soms maar moeilijk te bevatten. ,,Het blijft een raar idee dat zoveel mensen naar je kijken”, zegt de Boxtelse lachend. ,,Ik vind het zelf leuk om terug te zien, maar ook een beetje gek. We zijn soms zelf ook verrast door dingen die we doen of zeggen, in het heetst van de strijd vergeet je dat.”

Hoewel Lola en Jan al weten hoe het programma voor hen zal aflopen, zijn de uitzendingen elke week een verrassing. ,,Het is voor ons vooral leuk om te zien wat er aan de tafels van de andere kandidaten allemaal gebeurt. Als je zelf druk aan het bouwen bent, krijg je dat helemaal niet mee.”

In het programma strijden de kandidaten om de titel LEGO Master 2020. Maar het echte competitie-element ontbreekt vaak tijdens de uitzendingen. ,,Het is inderdaad een lief programma”, zegt Lola lachend. ,,We helpen elkaar tijdens opdrachten of geven tips. Presentatoren Ruben en Kürt wijzen ons er soms op dat het uiteindelijk wél een wedstrijd is, bij ons overheerst vooral het gevoel dat we gave en mooie bouwwerken willen laten zien.” Ook nu de opnames allang zijn afgelopen, hebben de kandidaten onderling vaak contact. Dat hun band goed is, bleek tijdens de uitzending van zaterdag toen Lola in tranen afscheid nam van het afgevallen duo Arno en Andreas. ,,We hebben echt een klik met elkaar, dat geldt eigenlijk voor alle deelnemers. Er is bijna dagelijks contact, we noemen onszelf ook wel de LEGO Masters family. Heel bijzonder.”

COMPLIMENT

De opdrachten zijn veelzijdig en het is duidelijk dat de stijl van elk duo varieert. Zo zagen de kijkers twee weken geleden dat Lola en Jan de grootste moeite hadden een sterke brug te bouwen. Lola: ,,Dat was echt totaal niet ons ding. Wij houden meer van details en verfijning, bouwwerken met veel verhaaltjes. Elk duo heeft echt een eigen stijl. We willen wel alles proberen, maar soms blijkt het gewoon niet bij je te passen. Dat is niet erg, want we hadden tijdens het bouwen wel heel veel plezier.”

Het televisieprogramma is zelfs in de race voor de Gouden Televizierring. Mensen kunnen vanaf nu stemmen op het programma van hun voorkeur. ,,Met zoveel kijkers per aflevering is duidelijk dat LEGO Masters populair is”, vindt Lola. ,,We horen veel terug van mensen dat er op zaterdagavond eindelijk weer een tv-show te zien is die ze met hun kinderen kunnen kijken. Dat is het beste compliment wat het programma kan krijgen.”

LIKE

Door de coronacrisis zitten veel mensen thuis, LEGO Masters vormt dan ook een inspiratie om zelf de Deense blokjes weer van zolder te halen. Lola en Jan krijgen via social media veel foto’s gestuurd van bouwwerken van kinderen. ,,Als we die liken, zijn ze echt zo blij en dankbaar”, vertelt Lola. ,,We krijgen sowieso heel veel reacties. Het blijft raar om ineens een bekend gezicht te hebben, maar iedereen is eigenlijk heel lief en positief.”

Hoe het programma gaat aflopen? Dat mag natuurlijk nog niet worden gemeld. Zaterdag 23 mei is de halve finale te zien, een week later de finale. Lola: ,,Vooral kijken dus!”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Oppositie Haaren zegt vertrouwen wethouder op om proces Willibrordusschool

Oppositie Haaren zegt vertrouwen wethouder op om proces Willibrordusschool

Het proces rond de nieuwbouw of renovatie van de Willibrordusschool in Esch zorgde donderdagavond voor vuurwerk in de gemeenteraadsvergadering... >>

Fri 03 Jul 2020 09:49

Hoofdgebouw Lindenlust wordt zorgcomplex, grote bomen blijven staan

Hoofdgebouw Lindenlust wordt zorgcomplex, grote bomen blijven staan

De Bomen Brigade Boxtel had gelijk. Het terrein van Lindenlust telt geen 119 maar 278 bomen. En die worden op 23 na... >>

Wed 01 Jul 2020 14:27

Eendjespakket is Boxtels vervolg op berenjacht

Eendjespakket is Boxtels vervolg op berenjacht

Her en der prijken nog steeds beren in Boxtel voor de ramen. Een paar weken geleden was de berenjacht een grote hit in Nederland.... >>

Tue 30 Jun 2020 16:53

Boxtel haalt in 2019 8,3 miljoen uit eigen reserves

Boxtel haalt in 2019 8,3 miljoen uit eigen reserves

Boxtel heeft in 2019 zeven miljoen euro meer uitgegeven dan er binnenkwam, is te lezen in de jaarrekening. Doordat de gemeente 8,3... >>

Tue 30 Jun 2020 10:14

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden

Gasleiding geraakt bij graafwerkzaamheden

Bij graafwerkzaamheden op het terrein waar vroeger het Chinese-Japanse restaurant New Palace stond werd maandag rond 14.30 uur een gasleiding... >>

Mon 29 Jun 2020 16:09

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Geerts advies Huidtherapie Olieenzo Beleef Boxtel Alfa TopSlank Filipe Doornmalen electro Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel