12:49:25    zaterdag, 04 april 2020
brabants centrum logo
Tue 11 Feb 2020 11:09

Het Rode Kruis verrast trouwe collectevrijwilliger

Lettergrootte: A- A+

Het Rode Kruis verrast trouwe collectevrijwilliger

Op de foto: Tonnie van der Linden (midden) uit Liempde werd maandag in de bloemen gezet. Na 25 jaar stopt zij als vrijwilligster voor het Rode Kruis. (Foto: Albert Stolwijk).

Een kwarteeuw lang organiseerde Tonny van der Linden in Liempde de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte voor Het Rode Kruis. Tijdens een lunch in restaurant De Rechter werd zij maandag 'overvallen' en gehuldigd.

,,Bijna twee jaar geleden gaf Tonny aan dat het geen zin meer had dat ik haar probeerde over te halen om toch weer in Liempde de Rode Kruis-collecte te organiseren", grinnikt Wieke Doevendans van de afdeling Boxtel-Liempde. ,,25 jaar vond ze een mooi getal om het stokje over te dragen aan een opvolger." Samen met districtsbestuurder Fred Tijssen verraste zij maandagmiddag Van der Linden tijdens een lunch die dochter Conny organiseerde. Daarbij ontving Van der Linden een speldje, een oorkonde en een fraaie ruiker bloemen.

Vanaf 1993 heeft de Liempdse haar best gedaan om collectanten te werven en ze zodanig in te delen dat in zoveel mogelijk straten van haar woonplaats kon worden aangebeld voor een donatie. Zij wist niet alleen vrijwilligers te werven, maar ook lang te behouden.

PERFECTE ORGANISATIE

In de negen jaar dat zij collecte-coördinator van de plaatselijke afdeling is, merkte Doevendans dat Van der Linden zo haar eigen manier van werken had. ,,Ik hoefde me nergens zorgen over te maken want het werd perfect georganiseerd: gewoon wat briefpapier bezorgen, de verzegelde bussen en identiteitsbewijzen en het kwam voor elkaar. Het meest plezierige gebeurde op de maandagochtend na de collecteweek. Het huis van Tonny werd dan letterlijk opengezet. De collectanten werden hartelijk ontvangen en getrakteerd op koffie en koek. Een zeer levendig geheel waarbij teruggekeken werd op de collecteweek en vooral ook nieuwtjes werden uitgewisseld. Het geld werd geteld en ter plekke kreeg de collectant de opbrengst te horen. Tonny was een perfecte gastvrouw.."

Van der Linden was niet alleen 25 jaar wijkcoördinator van de collecte in Liempde, maar zat ook een tijdlang in het afdelingsbestuur en het algemeen bestuur van Het Rode Kruis. Bovendien coördineerde ze de werving van vrijwilligers en sociale activiteiten. Voorts hield ze zich bezig met de vrijwilligersadministratie.

Lokale verhalen lees je bij Brabants Centrum. Steun de stichting en word lid

OP DE FOTO: Tijdens een lunch met haar dochter werd Tonnie van der Linden (midden) maandagmiddag 'overvallen' door collectecoördinator Wieke Doevendans en districtsbestuurder Fred Tijssen van Het Rode Kruis. De jubilaris ontving een speldje met oorkonde voor ruim 25 jaar vrijwilligerswerk. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Brand bij De La Salle

Brand bij De La Salle

Op het terrein van orthopedagogisch instituut De La Salle van Koraal woedde in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 april een fikse brand.

>>

Sat 04 Apr 2020 00:47

Brandje op de Markt

Brandje op de Markt

Waar rook is, is soms nauwelijks vuur. Desalniettemin rukte de brandweer gisteravond rond kwart voor acht uit naar de Markt in Boxtel omdat er... >>

Fri 03 Apr 2020 09:02

Tijdens paasdagen werk aan het spoor

Tijdens paasdagen werk aan het spoor

ProRail werkt van 11 tot en met 16 april overdag en 's nachts samen met aannemer Swietelsky aan het spoor in Boxtel. Het gaat om onderhoud aan... >>

Thu 02 Apr 2020 14:53

Vion doneert duizenden hulpmiddelen in strijd tegen Corona aan Liduina

Vion doneert duizenden hulpmiddelen in strijd tegen Corona aan Liduina

Duizenden gecertificeerde hulpmaterialen die normaliter door medewerkers in de productie van vlees en vleeswaren worden gebruikt, heeft het... >>

Wed 01 Apr 2020 18:19

'Wat een bizarre tijd is het voor ons allemaal'

'Wat een bizarre tijd is het voor ons allemaal'

,,Niet alleen voor ouderen, maar ook voor ons mensen met een licht verstandelijke beperking is het zeker een moeilijke tijd", schrijft Jessica... >>

Wed 01 Apr 2020 12:06

Advertenties

Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Filipe Geerts advies Podium Boxtel Huidtherapie Toverboom buisman optiek Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel