13:24:30    maandag, 03 augustus 2020
brabants centrum logo
Tue 11 Feb 2020 11:09

Het Rode Kruis verrast trouwe collectevrijwilliger

Lettergrootte: A- A+

Het Rode Kruis verrast trouwe collectevrijwilliger

Op de foto: Tonnie van der Linden (midden) uit Liempde werd maandag in de bloemen gezet. Na 25 jaar stopt zij als vrijwilligster voor het Rode Kruis. (Foto: Albert Stolwijk).

Een kwarteeuw lang organiseerde Tonny van der Linden in Liempde de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte voor Het Rode Kruis. Tijdens een lunch in restaurant De Rechter werd zij maandag 'overvallen' en gehuldigd.

,,Bijna twee jaar geleden gaf Tonny aan dat het geen zin meer had dat ik haar probeerde over te halen om toch weer in Liempde de Rode Kruis-collecte te organiseren", grinnikt Wieke Doevendans van de afdeling Boxtel-Liempde. ,,25 jaar vond ze een mooi getal om het stokje over te dragen aan een opvolger." Samen met districtsbestuurder Fred Tijssen verraste zij maandagmiddag Van der Linden tijdens een lunch die dochter Conny organiseerde. Daarbij ontving Van der Linden een speldje, een oorkonde en een fraaie ruiker bloemen.

Vanaf 1993 heeft de Liempdse haar best gedaan om collectanten te werven en ze zodanig in te delen dat in zoveel mogelijk straten van haar woonplaats kon worden aangebeld voor een donatie. Zij wist niet alleen vrijwilligers te werven, maar ook lang te behouden.

PERFECTE ORGANISATIE

In de negen jaar dat zij collecte-coördinator van de plaatselijke afdeling is, merkte Doevendans dat Van der Linden zo haar eigen manier van werken had. ,,Ik hoefde me nergens zorgen over te maken want het werd perfect georganiseerd: gewoon wat briefpapier bezorgen, de verzegelde bussen en identiteitsbewijzen en het kwam voor elkaar. Het meest plezierige gebeurde op de maandagochtend na de collecteweek. Het huis van Tonny werd dan letterlijk opengezet. De collectanten werden hartelijk ontvangen en getrakteerd op koffie en koek. Een zeer levendig geheel waarbij teruggekeken werd op de collecteweek en vooral ook nieuwtjes werden uitgewisseld. Het geld werd geteld en ter plekke kreeg de collectant de opbrengst te horen. Tonny was een perfecte gastvrouw.."

Van der Linden was niet alleen 25 jaar wijkcoördinator van de collecte in Liempde, maar zat ook een tijdlang in het afdelingsbestuur en het algemeen bestuur van Het Rode Kruis. Bovendien coördineerde ze de werving van vrijwilligers en sociale activiteiten. Voorts hield ze zich bezig met de vrijwilligersadministratie.

Lokale verhalen lees je bij Brabants Centrum. Steun de stichting en word lid

OP DE FOTO: Tijdens een lunch met haar dochter werd Tonnie van der Linden (midden) maandagmiddag 'overvallen' door collectecoördinator Wieke Doevendans en districtsbestuurder Fred Tijssen van Het Rode Kruis. De jubilaris ontving een speldje met oorkonde voor ruim 25 jaar vrijwilligerswerk. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Programma Boxtel Centrum Bruist

Programma Boxtel Centrum Bruist

UPDATE - Vanwege de weersverwachtingen heeft coördinator Jordy van den Boer het activiteitenprogramma Boxtel Centrum Bruist dit weekeinde wat... >>

Fri 31 Jul 2020 15:51

Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

 Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

Op tal van plekken in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel is het afgelopen voorjaar kwistig met bloemenzaad gestrooid. Bewust, want veldjes vol... >>

Fri 31 Jul 2020 12:10

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

Een 66-jarige Boxtelaar hoorde donderdag 30 juli een celstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden tegen zich eisen voor de rechtbank in... >>

Fri 31 Jul 2020 08:13

Middeleeuwse ijzerslakken in Liempde

Middeleeuwse ijzerslakken in Liempde

Bij het proefsleuvenonderzoek in de Liempdse pastorietuin wijzen zijn ijzerslakken gevonden. Mogelijk van een middeleeuwse smelterij. 

>>

Thu 30 Jul 2020 15:17

Klopjacht op reiger met vishaak loopt op niets uit

Klopjacht op reiger met vishaak loopt op niets uit

Bewoners van de Voetboog in Boxtel keken maandagavond vreemd op, toen zij een reiger op het dak van een carport zagen zitten. Normaal gesproken... >>

Tue 28 Jul 2020 09:49

Advertenties

buisman optiek Doornmalen electro Podium Boxtel Beleef Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij EmielTechniek Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Meubelmakerijdenberg Toverboom Elan Bikes support Filipe