16:51:43    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Tue 12 May 2020 14:47

Henry van Dijk werkt vandaag veertig jaar in Apotheek Oosterhof

Lettergrootte: A- A+

Henry van Dijk werkt vandaag veertig jaar in Apotheek Oosterhof

Op de foto: Henry van Dijk helpt als apothekersassistent elke dag heel wat mensen. Hij werkt al veertig jaar bij Apotheek Oosterhof. (Foto: Bas van den Biggelaar).

,,Ongelooflijk, al veertig jaar. De tijd gaat snel." Dinsdag 12 mei werkte Liempdenaar Henry van Dijk exact veertig jaar bij Boots Apotheek Oosterhof in Boxtel. Een bijzondere dag. ,,Alles is versierd hier", vertelt Van Dijk.

Hij is apothekersassistent en staat veelvuldig achter de balie in de apotheek. Zodoende is hij een bekend gezicht voor veel mensen. ,,Vooral vrouwen zijn apothekersassistent. Ik ben destijds begonnen met halve dagen werken, omdat ik topsport bedreef. Ik trainde tweemaal per dag en gaf 's avonds nog les."

Een blessure maakte die actieve levensstijl niet meer mogelijk voor de judoka. ,,Toen ben ik hele dagen gaan werken, dat was in 1983. Mijn sportprestaties werden prompt beter. Ik had blijkbaar te veel getraind, daar kwam ik wat laat achter..."

HELPEN

Van Dijk gaat met plezier naar zijn werk. ,,Ik houd ervan mensen te helpen en dat doe ik in feite de hele dag. Hoewel sommige medicijnen tegenwoordig niet altijd leverbaar zijn. Dat is vervelend, maar de meeste mensen hebben daar wel begrip voor, omdat ze erover gelezen of gehoord hebben."

De Liempdenaar roemt de sfeer in de apotheek. ,,Ik heb fijne collega's, ze komen me straks nog feliciteren. De apotheker heeft de zaken goed op de rit. En ik werk lekker dicht bij huis. Liempde is maar tien minuten fietsen."

In het verleden maakte Van Dijk ook minder prettige jaren mee. ,,Er waren destijds drie apotheken, maar die in de wijk Selissenwal ging dicht. Daardoor kregen wij het enorm druk. Toen liep het een poos niet goed. Gelukkig is dat voorbij. Nu gaat het weer soepel."

In coronatijd is het volgens de automatische telefoonbeantwoorder van Boots Apotheken erg druk. Van Dijk heeft daar weinig last van. ,,Er mag maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen. Daardoor oogt het rustiger. Er staat geen hele rij te wachten, althans, niet binnen."

De veertig dienstjaren zitten erop, op naar de vijftig. Van Dijk: ,,Ik ben 61, de vijftig jaar maak ik niet vol. Toen ik van school kwam, moest ik achttien maanden in militaire dienst. Daarna ben ik pas in de apotheek begonnen."

p Henry van Dijk helpt als apothekersassistent elke dag heel wat mensen. Hij werkt al veertig jaar bij Boots Apotheek Oosterhof en heeft het daar heel goed naar zijn zin. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Doelpuntenmachine Mink van der Weerden traint hockeyjeugd MEP

Doelpuntenmachine Mink van der Weerden traint hockeyjeugd MEP

De strafcornerspecialist van het Nederlands hockeyelftal, Mink van der Weerden, trainde vrijdag twee jeugdteams van de Boxtelse club MEP. De... >>

Thu 28 May 2020 12:02

GGD test Vionpersoneel

GGD test Vionpersoneel

GGD Hart voor Brabant gaat alle medewerkers van vleesverwerker Vion in Boxtel testen. Afgelopen dagen kwamen elders in het land diverse... >>

Tue 26 May 2020 08:51

Bibliotheek Boxtel verrast met coronapoëzie

Bibliotheek Boxtel verrast met coronapoëzie

Het pleintje voor Babel Bibliotheek Boxtel hangt vol met gedichten van Gerard Beentjes en daarop geïnspireerde tekeningen van Elize van der... >>

Mon 25 May 2020 19:22

Rangeerloc & wagon op Kasteren

Rangeerloc & wagon op Kasteren

Met een geel/rode dieplader, een oldtimer Mack, werd onlangs tegenover café 't Groene Woud een heuse locomotief met wagon gelost. Niet óp het... >>

Sun 24 May 2020 12:04

Auto's taboe voor groter Marktterras

Auto's taboe voor groter Marktterras

Bij wijze van proef wordt de Markt in Boxtel in de maand juni van vrijdag tot en met zondag afgesloten voor autoverkeer. Op die manier kunnen... >>

Sat 23 May 2020 13:00

Advertenties

Remax-optimus TopSlank EmielTechniek Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Alfa Beleef Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Podium Boxtel Toverboom