16:11:18    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Tue 12 May 2020 14:47

Henry van Dijk werkt vandaag veertig jaar in Apotheek Oosterhof

Lettergrootte: A- A+

Henry van Dijk werkt vandaag veertig jaar in Apotheek Oosterhof

Op de foto: Henry van Dijk helpt als apothekersassistent elke dag heel wat mensen. Hij werkt al veertig jaar bij Apotheek Oosterhof. (Foto: Bas van den Biggelaar).

,,Ongelooflijk, al veertig jaar. De tijd gaat snel." Dinsdag 12 mei werkte Liempdenaar Henry van Dijk exact veertig jaar bij Boots Apotheek Oosterhof in Boxtel. Een bijzondere dag. ,,Alles is versierd hier", vertelt Van Dijk.

Hij is apothekersassistent en staat veelvuldig achter de balie in de apotheek. Zodoende is hij een bekend gezicht voor veel mensen. ,,Vooral vrouwen zijn apothekersassistent. Ik ben destijds begonnen met halve dagen werken, omdat ik topsport bedreef. Ik trainde tweemaal per dag en gaf 's avonds nog les."

Een blessure maakte die actieve levensstijl niet meer mogelijk voor de judoka. ,,Toen ben ik hele dagen gaan werken, dat was in 1983. Mijn sportprestaties werden prompt beter. Ik had blijkbaar te veel getraind, daar kwam ik wat laat achter..."

HELPEN

Van Dijk gaat met plezier naar zijn werk. ,,Ik houd ervan mensen te helpen en dat doe ik in feite de hele dag. Hoewel sommige medicijnen tegenwoordig niet altijd leverbaar zijn. Dat is vervelend, maar de meeste mensen hebben daar wel begrip voor, omdat ze erover gelezen of gehoord hebben."

De Liempdenaar roemt de sfeer in de apotheek. ,,Ik heb fijne collega's, ze komen me straks nog feliciteren. De apotheker heeft de zaken goed op de rit. En ik werk lekker dicht bij huis. Liempde is maar tien minuten fietsen."

In het verleden maakte Van Dijk ook minder prettige jaren mee. ,,Er waren destijds drie apotheken, maar die in de wijk Selissenwal ging dicht. Daardoor kregen wij het enorm druk. Toen liep het een poos niet goed. Gelukkig is dat voorbij. Nu gaat het weer soepel."

In coronatijd is het volgens de automatische telefoonbeantwoorder van Boots Apotheken erg druk. Van Dijk heeft daar weinig last van. ,,Er mag maar een beperkt aantal mensen tegelijk naar binnen. Daardoor oogt het rustiger. Er staat geen hele rij te wachten, althans, niet binnen."

De veertig dienstjaren zitten erop, op naar de vijftig. Van Dijk: ,,Ik ben 61, de vijftig jaar maak ik niet vol. Toen ik van school kwam, moest ik achttien maanden in militaire dienst. Daarna ben ik pas in de apotheek begonnen."

p Henry van Dijk helpt als apothekersassistent elke dag heel wat mensen. Hij werkt al veertig jaar bij Boots Apotheek Oosterhof en heeft het daar heel goed naar zijn zin. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Lancering nieuwe fietsroute door het Dommeldal

Lancering nieuwe fietsroute door het Dommeldal

Beelden in het Dommeldal: zo heet de nieuwe meerdaagse fietsroute die zondag 19 juli wordt gelanceerd in D'n Liempdsen Herd. De... >>

Sun 12 Jul 2020 15:30

Voorlopige kosten coronacrisis voor gemeente Boxtel ruim twee ton

Voorlopige kosten coronacrisis voor gemeente Boxtel ruim twee ton

Nog niet alle effecten van de coronacrisis zijn te overzien, maar het Boxtelse college van burgemeester en wethouders heeft al wel een overzicht... >>

Fri 10 Jul 2020 16:37

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Extra geld voor meer geluidsmaatregelen rond het Boxtelse spoor kan de gemeente niet vrijmaken. Dit >>

Thu 09 Jul 2020 17:48

Galastoet groep 8 in Gemonde

Galastoet groep 8 in Gemonde

Een bonte stoet trok donderdagochtend door Gemonde. De leerlingen van groep acht van de Sint-Lambertusschool namen met een rit door... >>

Thu 09 Jul 2020 14:25

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Crazy 44. Momenteel spelen de groepachters van de Angelaschool dit spel in de Boxtelse straten. Mensen worden op straat bevraagd en de redactie... >>

Wed 08 Jul 2020 14:04

Advertenties

Geld en Makelaardij TopSlank Huidtherapie Filipe Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Olieenzo Toverboom buisman optiek Beleef Boxtel Podium Boxtel Alfa Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen