08:21:34    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Fri 30 Aug 2019 15:15

Esch kleurt langzaam paars: de laatste loodjes

Lettergrootte: A- A+

Esch kleurt langzaam paars: de laatste loodjes

Morgen is het zover. Dan start om 14.00 uur de eerste Samenloop voor Hoop in Esch. Alle draaiboeken liggen klaar, er zijn voldoende vrijwilligers en ook het muzikale programma is rond. Vandaag zijn al veel vrijwilligers in touw om het terrein aan te kleden. De toiletwagen wordt op z'n plek gezet, paarse banners opgehangen en hekwerk geplaatst. Zaterdagochtend kunnen de Dorpsstraat en de Leunisdijk afgesloten worden voor het verkeer en worden de marktkraampjes voor de teams opgebouwd. Het blijft een drukte van belang in het kleine dorpscentrum.

De ondertussen al meer dan achthonderd deelnemers aan het evenement voor het goede doel krijgen een druk programma voorgeschoteld. De wandelaars komen langs twee podia; het hoofdpodium is op het marktplein en de ander op het grasveld aan de Dorpsstraat, naast zorginstelling het Buitenhuis. Tussen alle randprogrammering door kunnen de 29 deelnemende teams spulletjes verkopen in hun eigen kraampjes langs het parcours. Ook deze opbrengst wordt bij het al opgehaalde geld opgeteld.

SPETTERENDE OPTREDENS

De organisatie heeft alles uit de kast getrokken, ook om spetterende optredens in Esch te krijgen die een onvergetelijk feest neerzetten. De SlvH gaat zaterdag om 13.45 uur officieel van start met een openingsact van het bekende illusionistenduo Rob & Emiel. Vervolgens zijn er de hele dag optredens van lokale dj's en bands. En eerder werd al bekend dat Corry Konings een moppie komt zingen (haar dochter woont namelijk in Esch), maar ook schlagerzanger Otto Lagerfett en Thom Craane geven acte de présence.

De hele dag én nacht klinkt er muziek in het dorpscentrum. Op de twee podia is het vanaf de opening een aaneenschakeling van artiesten uit Esch en uit de directe omgeving te zien. Zo draaien dj's Christ van Schijndel, Martijn Bergman, Haike de Bie, Kirsten Bongarts, Toon Bakker, en Luuk van Velthoven hun platen, maar ook de koren Innovation en het Heimweekoor en de bands Go Rome, Defenders, Confusion, vanBakkus, de Blackhawks en Byrds on the Wind treden er op.

DUIZENDEN KAARSEN

Tijdens een lichtjesceremonie om 22.00 uur is het even rustig: duizenden kaarsen die dan langs het parcours staan, worden rond die tijd ontstoken. Dit als moment voor bezinning of herdenking voor mensen die stierven aan de gevolgen van kanker of lijden aan de ziekte. Dit is voor velen hét moment van de Samenloop voor Hoop, waarbij de deelnemers stilstaan bij het leven en dat ook vieren.

Als de nachtwandelaars rond 07.00 uur hun bed opzoeken en de ochtendploeg het overneemt, staat er nog een heel programma op de planning. Zo is er zondagmorgen een Kinderloop die start om 11.00 uur. Vanaf 10.00 uur is het marktplein al ingericht voor de jongste jeugd. Zondag om 14.30 uur eindigt het wandelen, aansluitend wordt het eindbedrag bekendgemaakt. Hierna sluit de Essche band Saab & Friends het evenement muzikaal af.

Dat vrijwel alle Esschenaren, maar ook veel Boxtelaren het evenement ondersteunen, blijkt uit de bereidheid om mee te doen of te helpen. Ruim honderdvijftig vrijwilligers steken zaterdag en zondag de handen uit de mouwen. Daarvan komen er 103 uit het dorp zelf.

Tekst en foto's: Rens van den Elsen.

OP DE FOTO: Vrijwilligers zijn vrijdag al de hele dag in touw om het terrein op te bouwen voor de Samenloop voor Hoop die morgen van start gaat.

Foto's

Esch kleurt langzaam paars: de laatste loodjes Esch kleurt langzaam paars: de laatste loodjes

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Extra geld voor meer geluidsmaatregelen rond het Boxtelse spoor kan de gemeente niet vrijmaken. Dit >>

Thu 09 Jul 2020 17:48

Galastoet groep 8 in Gemonde

Galastoet groep 8 in Gemonde

Een bonte stoet trok donderdagochtend door Gemonde. De leerlingen van groep acht van de Sint-Lambertusschool namen met een rit door... >>

Thu 09 Jul 2020 14:25

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Crazy 44. Momenteel spelen de groepachters van de Angelaschool dit spel in de Boxtelse straten. Mensen worden op straat bevraagd en de redactie... >>

Wed 08 Jul 2020 14:04

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Evenementenorganisator Jordy van den Boer is coördinator bruisend centrum Boxtel.

>>

Tue 07 Jul 2020 17:26

Liempds boules-toernooi gaat waarschijnlijk door

Liempds boules-toernooi gaat waarschijnlijk door

De organisatie van de Open Liempdsen Herd Jeu de Boules Kampioenschappen is van plan het evenement op zondag 6 september te houden. Door de... >>

Tue 07 Jul 2020 15:24

Advertenties

Remax-optimus Huidtherapie Olieenzo EmielTechniek Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Alfa Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Beleef Boxtel buisman optiek Toverboom Geerts advies Geld en Makelaardij TopSlank