05:15:34    donderdag, 13 augustus 2020
brabants centrum logo
Sun 26 Jul 2020 11:07

Dropping en spooktocht: zomerkamp aan Oude Dijk

Lettergrootte: A- A+

Dropping en spooktocht: zomerkamp aan Oude Dijk

Op de foto: De familie Bakker heeft een week vol activiteiten achter de rug: rond het huis aan de Oude Dijk in Liempde hielden Tessa, Willem, Puck, Rafke en Thom hun eigen zomerkamp. (Foto's: Hans van Doorn).

Een week lang zijn Puck (14), Rafke (11) en Thom (8) Bakker van huis. Het drietal viert een vakantieweek en heeft kamp opgeslagen aan de Oude Dijk. Naast de ouderlijke woning... ,,Ze mogen alleen van het sanitair gebruik maken, maar ze komen niet binnen! Als ze heimwee krijgen, mogen ze natuurlijk bellen", gniffelt moeder Tessa.

,,We hebben al een dropping gehad", vertelt Puck. ,,We moesten naar hier komen lopen." Met 'hier' bedoelt Puck hun thuis aan de Oude Dijk, waar ze ook daadwerkelijk met bepakking naartoe moesten wandelen. ,,We hebben ze met onze zomerkampbus (ook de gezinsauto moest er voor de tentvakantie aan geloven - red.) afgezet bij sporthal Pius X, enkele honderden meters verderop aan de Heidonk", lacht Tessa.

GYMUNIE

Normaal gesproken is de Liempdse moeder rond deze periode in de weer met het mede organiseren van het grote zomerkamp van de Koninklijke Nederlandse Gym Unie (KNGU) in het Gelderse Beekbergen. ,,Vijf weken geleden kreeg iedereen te horen dat het niet door kon gaan. Er lopen daar vijfhonderd kids tussen 6 en 18 jaar rond, dat was niet te doen", legt Tessa uit. En haar dochters en zoon balen daar ontzettend van. Zo ook Rafke: ,,Sinds dat ik mee mocht, ga ik naar het kamp in Beekbergen. Dat is eigenlijk een beetje mijn vakantie."

Dus besloot de familie Bakker om rond het eigen huis een kampterrein in te richten. Dat begon zaterdag en eindigt komende zaterdag. Inclusief tenten, een blokhut (met EHBO), zwembad én een compleet zomerprogramma. ,,We hebben zo'n twee tot drie activiteiten per dag", vertelt vader Willem. ,,Alles draait om de kinderen: zij moeten het leuk hebben."

KAMPLEIDING

Uiteraard is er een kampleiding nodig, die wordt gevormd door Willem en door Tessa zelf; zij zijn voor de gelegenheid omgetoverd tot respectievelijk Wilma en Henk (in die volgorde). Tessa: ,,We starten het programma om een uur of elf in de ochtend. Maar eigenlijk begint de dag om negen uur, dan is het tentverzorging voor Puck, Rafke en Thom."

Geheel in stijl wordt ook het avondeten voorgeschoteld. ,,Vanavond eten we nasi!", wist Thom al te vertellen. En zo wordt eigenlijk het gebruikelijke zomerkamp nagebootst, ook met de activiteiten. Vader Willem, lachend: ,,We hebben wel het eigenlijke programma gewoon overgenomen, aangevuld en aangepast op enkele zaken."

De spooktocht gaat dus ook gewoon plaatsvinden: de kinderen worden ergens in de avond wederom gedropt. Thom kijkt er naar uit, maar vindt het ook een beetje spannend: ,,Ik heb eigenlijk nog nooit aan een spooktocht meegedaan."

Morgen, vrijdag vindt de afsluiting plaats: dan hebben de kinderen een disco-avond. En dan hebben Puck, Rafke, Thom, Tessa en Willem er een week bomvol activiteiten op zitten. En daarna? Willem, lachend: ,,Dan moeten we weer werken. Kunnen we uitrusten."

Tekst: Pål Jansen.

Foto's

Dropping en spooktocht: zomerkamp aan Oude Dijk Dropping en spooktocht: zomerkamp aan Oude Dijk

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Geen theaterfestival Bockesprongen dit jaar

Geen theaterfestival Bockesprongen dit jaar

Festival Bockesprongen gaat dit jaar vanwege corona niet door. De organiserende Stichting Bockepruik geeft aan dat zij de veiligheid van... >>

Wed 12 Aug 2020 14:13

'Ronde van Frankrijk' doet ook Boxtel aan

'Ronde van Frankrijk' doet ook Boxtel aan

Geld inzamelen voor Spieren voor Spieren en zo een steentje bijdragen aan de strijd tegen zeldzame spierziekten bij kinderen: dat is het doel... >>

Tue 11 Aug 2020 12:18

Hele regio geniet van Boxtelse Langspier

Hele regio geniet van Boxtelse Langspier

Nog ongeveer een week lang blijft de thermometer naar verwachting meer dan dertig graden aangeven. Woensdag was het al warm, nu is het... >>

Sat 08 Aug 2020 13:41

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

De aanbesteding voor de Leunisdijk kan dit jaar van start. De provincie Noord-Brabant heeft vorige week het benodigde extra budget van bijna... >>

Thu 06 Aug 2020 12:02

Geen Oktoberfest in Boxtel

Geen Oktoberfest in Boxtel

De organisatoren van Oktoberfest Boxtel maken bekend dat het muzikale bierfeest in sportcomplex De Braken dit jaar niet doorgaat. 

>>

Tue 04 Aug 2020 10:02

Advertenties

Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Huidtherapie Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Filipe Toverboom buisman optiek Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht TopSlank Alfa Geerts advies Beleef Boxtel