07:24:00    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Wed 04 Sep 2019 15:38

Dit is er te doen in de regio

Lettergrootte: A- A+

Dit is er te doen in de regio

Op de foto: Iedereen kan meedoen met de fietstocht door Het Groene Woud bij Liempde.

Kasteelconcert

BOXTEL - De Gildenbondsharmonie nodigt u van harte uit voor haar jaarlijkse Kasteelconcert. Traditioneel opent de Gildenbonds haar muzikale seizoen in de bijzonder omgeving van Kasteel Stapelen. Dit jaar niet op het binnenplein van het kasteel maar in het prachtige kasteelpark. In een informele sfeer kunt u luisteren naar een licht muzikaal programma waarin alle onderdelen (leerlingenorkest, harmonieorkest, Big Band Boxtel) van de Gildenbonds-harmonie voor u zullen optreden. "Wij hopen u te ontmoeten op zondag 8 september om 14.00 uur, in het kasteelpark van Kasteel Stapelen in Boxtel. De toegang tot het concert is gratis.

Quizzen

BOXTEL - Het komend seizoen start The Brain voor het zesde seizoen met een reeks van elf pubquizzen in Partycentre Denziz. Quizzen waarin strijd en plezier hand in hand gaan. Het afgelopen jaar streden elke editie gemiddeld 37 teams tegen elkaar om de spreekwoordelijke eer. In de quizzaal is plaats voor maximaal 42 teams. De afgelopen jaren is Denziz 'volgelopen' met quizzers. Namen in het eerste seizoen gemiddeld zo'n 20 teams deel, inmiddels zit de zaal elke maand bijna helemaal vol. Dat betekent dat er maandelijks om en nabij de 40 teams aan de start verschijnen. Zo'n 36 teams hebben bij de organisatie al aangegeven er het hele seizoen bij te willen zijn. Opgeven kan via info@thebrain.nl (als je verzekerd wilt zijn van een tafel) of op de avond zelf.

Hobbycentrum

BOXTEL - HobbycentrumBoxtel is een plek waar oudere Boxtelaren elkaar met plezier ontmoeten. Dat is niet gek, want je kunt er van alles doen: (leren) houtbewerken, met smartphone en computer omgaan, schilderen, met glas-in-lood werken, gymnastiek, dansvormen, Tai Chi, yoga en meer. Het Hobbycentrum houdt zaterdag 7 september open dag, van 13.00 tot 17.00 uur, met demonstraties en workshops. Regelmatig zoekt het hobbycentrum vrijwilligers voor allerlei bezigheden. "Een mooie kans om 'ns vrijblijvend kennis te maken met deze dynamische omgeving voor ouderen. Het centrum is gevestigd aan Baroniestraat 105."

Taalhuis

BOXTEL - In Boxtel wonen duizenden mensen die moeite hebben met taal, rekenen of de computer. Om hen betere kansen te bieden begint op 12 september in de bibliotheek Het Taalhuis. Vrijwilligers gaan er met deelnemers de krant lezen, leren de taal te spreken en uitleggen hoe je een DigiD gebruikt. Als vrijwilliger dien je een dagdeel per week tijd te hebben. Je krijgt een training. Iets voor u? Mail dan vwsboxtel@contourdetwern.nl.

Chauffeurs

BOXTEL - De Voedselbank zit krap in de chauffeurs en bijrijders voor het transport tussen leveranciers en uitgiftepunten. Weet jij van aanpakken, kun je goed samenwerken en ben je integer in de omgang met mensen? Rijbewijs B volstaat. Iets voor u? Mail vwsboxtel@contourdetwern.nl.

Wie ben ik?

LENNISHEUVEL - Op dinsdag 10 september om 19.30 uur staat in het Gemeenschapshuis De Orion, Lennisheuvel 56, een spirituele avond op het programma. "Heb jij ook vragen als: wie ben ik? Of over het hoe en waarom van het bestaan? Loop dan eens binnen en ontmoet mensen die ook op pad zijn gegaan. We delen inzichten en ervaringen en je maakt kennis met de kijk van de Leraren van Gene Zijde op allerlei levensvragen en situaties die een mens onderweg tegenkomt."

Fietstocht Het Groene Woud

LIEMPDE - NWG Liempde houdt op zondag 8 september haar jaarlijkse fietstocht. "Onze leden, Lisette en Mari van der Velden, nemen ons mee naar mooie en bijzondere plekken in Het Groene Woud. Onderweg wordt gestopt bij enkele plaatsen om er nader aandacht aan te geven. Uiteraard is een koffiestop, op kosten van de NWG, ook voorzien. Het doel van deze fietstocht is niet om veel kilometers te maken, maar om in een rustig tempo met goed gezelschap te genieten van de natuur. We starten om 9.00 uur bij de kerk in Liempde en zijn daar rond 12.30 uur weer terug. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig en meefietsen is gratis."

Repaircafé

BOXTEL - Transitie Boxtel en Het Goed teken weer voor een nieuwe editie van het Repaircafé in de kringloopwinkel van Het Goed aan de Industrieweg 6 in Boxtel. Het draait allemaal om minder weggooien en zelf dingen te leren repareren.
Er worden kleine meubels gelijmd en fietsverlichting nagekeken. De 'drill-doctor' is weer present voor het slijpen van boortjes vanaf 3 mm., voor hout, staal en steen (Widia boren).
Bezoekers aan het Repair Café kunnen kleding en kapotte spullen van thuis meenemen. De hobby reparateurs en naaisters staan klaar om gratis bijvoorbeeld kleine meubels, fietsen, lampen, speelgoed en elektrische apparaten te (proberen) repareren. De naaisters zijn er om ideeën en praktische hulp aan te bieden om kledingstukken een nieuw leven te geven: aanpassen, opleuken, verstellen, van twee stukken één maken, enzovoorts. Het Repair Café is te bezoeken op zaterdag 14 september van 12.00 tot 15.00 uur.

Workshops klimaat

BOXTEL - In Boxtel wordt gewerkt aan de voorbereiding van een aantal workshops klimaatvriendelijk leven, geheten: Praat en daad voor het klimaat. In groepen van 6 tot 10 personen leren deelnemers om hun klimaatimpact te reduceren. De sfeer is laagdrempelig, leuk enthousiasmerend, wijkgericht, zo laten de initiatiefnemers weten.

Het Verandercafé heeft voor iedereen die interesse heeft in de workshops een informatieavond op maandag 16 september. Vanaf 20.00 uur in de ROTS gaat de workshopleider Mirjam Bemelmans het hoe en wat van de workshops uitleggen. Daarnaast is deze informatieavond een praktisch voorproefje op de cursus.

Handvatten voor een goed gesprek over klimaatverandering worden aangereikt en er is 'oefening on the spot' met feedback. Iedereen is welkom.
Wie er meer van wil weten of zich wil inschrijven, kan een mail sturen naar: Inschrijven voor de herfst is mogelijk tot 22 september via David Andreae (Transitie Boxtel): ttboxtel@gmail.com, 0411-677597).

Foto's

Dit is er te doen in de regio Dit is er te doen in de regio

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Te weinig geld in Boxtel voor extra geluidsmaatregelen

Extra geld voor meer geluidsmaatregelen rond het Boxtelse spoor kan de gemeente niet vrijmaken. Dit >>

Thu 09 Jul 2020 17:48

Galastoet groep 8 in Gemonde

Galastoet groep 8 in Gemonde

Een bonte stoet trok donderdagochtend door Gemonde. De leerlingen van groep acht van de Sint-Lambertusschool namen met een rit door... >>

Thu 09 Jul 2020 14:25

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Groepachters spelen Crazy 44 in de Boxtelse straten

Crazy 44. Momenteel spelen de groepachters van de Angelaschool dit spel in de Boxtelse straten. Mensen worden op straat bevraagd en de redactie... >>

Wed 08 Jul 2020 14:04

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Jordy van den Boer pakt handschoen centrum op

Evenementenorganisator Jordy van den Boer is coördinator bruisend centrum Boxtel.

>>

Tue 07 Jul 2020 17:26

Liempds boules-toernooi gaat waarschijnlijk door

Liempds boules-toernooi gaat waarschijnlijk door

De organisatie van de Open Liempdsen Herd Jeu de Boules Kampioenschappen is van plan het evenement op zondag 6 september te houden. Door de... >>

Tue 07 Jul 2020 15:24

Advertenties

Podium Boxtel Remax-optimus Doornmalen electro Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Filipe Beleef Boxtel Huidtherapie Alfa TopSlank Geerts advies Olieenzo Toverboom