14:42:11    zondag, 29 maart 2020
brabants centrum logo
Wed 18 Mar 2020 10:30

Coronavirus: update afgelastingen

Lettergrootte: A- A+

Coronavirus: update afgelastingen

UPDATE 18 maart, 10.30u - Alle openbare activiteiten zijn opgeschort. Ondernemers, verenigingen en stichtingen geven daarmee gehoor aan de oproep van het kabinet en overkoepelende organisaties. Hieronder een overzicht van de afgelastingen en sluitingen die nog niet bekend waren toen onze krant werd uitgebracht. Naar aanleiding van de aangescherpte noodmaatregelen gaan we ervan uit dat alle organisaties hebben besloten hun activiteiten tot 6 april stil te leggen. 

BOXTEL

De jaarlijkse FAC Paasloop van atletiekvereniging Marvel gaat tweede paasdag 13 april voor het eerst in 44 jaar niet door. 

Boxtel Vooruit heeft de palmpaasoptocht afgelast die voor zondag 5 april stond gepland.

Podium Boxtel heeft alle voorstellingen tot 6 april af moeten blazen. Dat betekent dat voor cabaretier Guido Weijers (20 maart) en het concert Brel & Brass van Boxtel's Harmonie (4 april) andere datums worden gezocht. Camerettenfestival is verplaatst van 27 maart naar 20 mei. Daarnaast heeft Go Rome het in de theaterzaal aan de Burgakker geplande optreden Ladies First, gecanceld. De Boxtelse band zou daarin 18 april optreden met acht lokale zangeressen.

Het Unicef Kinderrechten Filmfestival kan voorlopig niet worden afgerond nu de basisscholen zijn gesloten. Ook de finale en première van de films die de schooljeugd heeft gemaakt of nog moest maken, is op maandag 6 april afgelast. Dat meldt CultuurBox. In partycenter Denziz is zondag 29 het optreden van The Explosion Rockets afgelast. 

Zorggroep Elde Maasduinen heeft zaterdagavond alle zorglocaties gesloten voor bezoekers. Klik hier voor meer informatie. 

Doordat alle sportaccommodaties op last van de overheid zijn gesloten, gaat ook de open tennisdag van LTV De Merletten op 29 maart niet door. 

Vrouwencontact Boxtel heeft alle activiteiten gestaakt. Hobbycentrum Boxtel (HCB) aan de Baroniestraat houdt de deuren gesloten en heeft eveneens alle activiteiten (ook die elders worden gehouden) afgeblazen. Bovendien houdt de Kinderboerderij aan het Apollopad tot met eind maart de poort dicht voor publiek.

In gemeenschapshuis De Walnoot zijn de wekelijkse kienavonden op donderdag opgeschort, meldt het organiserende team Aquavaria. Ook de kienavonden die carnavalsclub De Agterblijvers op maandagen in partycenter De Comsche Hoeve houdt, vervallen. FilmPodiumScopia heeft de filmvoorstelling van maandag 16 maart in Muziekhuis Boxtel geschrapt. 

De wedstrijden in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie zijn opgeschort, net als die van de recreatieve volleybalcompetitie BBO. 

Maandag 23 maart zouden smartlappen en zeemansliedjes klinken in gemeenschapshuis De Rots, maar het Dükerskoor heeft een streep gezet door zijn maandelijkse meezingavond. Museum MuBo in Boxtel is tot nader order gesloten voor publiek. VVV Boxtel wilde donderdag 26 maart starten met rondwandelingen door het centrum langs plekken die herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. De eerst tocht is geschrapt; de organisatoren hopen nu dat de reeks rondleidingen op 8 april kan beginnen. 

De modezondag die de Boxtelse centrumwinkeliers zondag 29 maart zouden houden gaat niet door; wel zijn de winkels die dag vooralsnog open. De in februari geopende nieuwe Vincentiuswinkel (Stationsstraat) blijft tot nader order gesloten.  

Boxtheater heeft de voorstellingen van toneelstuk Vleesch, dat vrijdag 27 maart in première zou gaan, eveneens afgelast. Er is nog geen besluit genomen over eventuele nieuwe datums. Lionsclub Boxtel Belles Amies heeft culinair festival De Proeftuin op 5 april van de kalender gehaald. 

De bekendmaking wie de titel Beveiligingsbedrijf van het Jaar heeft gewonnen, werd donderdag afgelast toen de bijeenkomst al bezig was. Het Boxtelse bedrijf Doevendans Beveiliging was een van de genomineerden. De Gildenbondsharmonie kreeg te horen dat de concertwedstrijd om het open Nederlands harmoniekampioenschap, op 28 en 29 maart in Barneveld, is afgeblazen. 

LIEMPDE

De Boeremert die traditioneel op tweede paasdag wordt gehouden, vindt dit jaar geen doorgang, zo hebben de organisatoren maandagavond bekendgemaakt. Omnisportvereniging LOV heeft alle activiteiten in sporthal Pius X stilgelegd. 

Zowel multifunctionele accommodatie De Serenade (Oude Dijk) als bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd  aan de Barrierweg zijn gesloten. Vrijdag 20 maart wordt de opening van het nieuwe skateparkje aan de Bolakkerweg gecanceld. Ouderenbond KBO heeft alle activiteiten stilgelegd; ook de ledenvergadering van 30 maart vervalt. 

In de   Sint-Jans Onthoofdingkerk   zijn alle eucharistievieringen geschrapt. Wel is het kerkportaal van 10.00 tot 16.00 uur open om een kaarsje op te steken.  Natuurwerkgroep Liempde  heeft de lezing en wandeling van oud-boswachter Frans Kapteijns, respectievelijk op 19 en 21 maart, afgeblazen. 

ESCH

De door stormweer uitgestelde carnavalsoptocht in Esch wordt niet ingehaald op 22 maart, meldt stichting De Oggelvorsen. Ook het Opwermersbal in Ons Café is die dag gecanceld. Bovendien gaat 21 maart de feestelijke onthulling van een monument dat herinnert aan de zwarte zusters niet door. 

GEMONDE

De tonpraterswedstrijd in Gemonde, het jaarlijkse Romkankletsen, gepland voor 20, 21 en 22 maart, is verplaatst naar 8, 9 en 10 mei. Het schuttersgilde laat de laatste rik- en jokeravond van het seizoen voor wat het is. Vrijdag 20 maart zouden in clubhuis Datmunda eigenlijk de prijzen worden uitgereikt, maar die worden nu thuisbezorgd bij de winnaars. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Centrumactie ter ondersteuning ondernemers omarmt door alle winkelgebieden

Centrumactie ter ondersteuning ondernemers omarmt door alle winkelgebieden

De corona-crisis brengt ook lokale ondernemers in de knel, onder hen de winkeliers. Wat te doen aan alle omzet die zij mislopen? ,,Het goede... >>

Sun 29 Mar 2020 12:01

Muzikale intermezzo's laten senioren en gehandicapten genieten

Muzikale intermezzo's laten senioren en gehandicapten genieten

Zoveel mogelijk thuis blijven geldt voor iedereen tijdens de coronacrisis. Dat er in verzorgingshuizen geen bezoek meer mag komen, maakt het... >>

Sat 28 Mar 2020 12:54

Corona duwt gratis nieuws dieper in de problemen

Corona duwt gratis nieuws dieper in de problemen

Geen gratis krantje meer in de bus? Door de coronacrisis zal dit in diverse Nederlandse gemeenten de realiteit worden. De toekomst voor... >>

Fri 27 Mar 2020 11:02

MuBo tóch gesloten

MuBo tóch gesloten

Ook Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat houdt haar deuren gesloten. In de krant van vandaag is te lezen dat de huidige... >>

Thu 26 Mar 2020 17:32

Doorgaan weekmarkt zorgt voor felle reacties

Doorgaan weekmarkt zorgt voor felle reacties

'Ongelooflijk', 'onzin' en 'onverantwoord'. Dat is een bloemlezing van de harde woorden die vielen nadat Brabants Centrum op Facebook... >>

Thu 26 Mar 2020 14:57

Advertenties

Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Elan Bikes support EmielTechniek Remax-optimus Beleef Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg TopSlank Doornmalen electro