18:57:45    zondag, 15 september 2019
brabants centrum logo
Thu 04 Jul 2019 17:08

'Reuring op de Markt', maar geen spontaniteit

Lettergrootte: A- A+

'Reuring op de Markt', maar geen spontaniteit

College van B en W ziet mogelijkheden voor meer reuring op de Markt. Zo laat wethouder Eric van den Broek optekenen in de krant van vandaag, donderdag 4 juli. Echter, het initiatief van inwoner en evenementenorganisator Jordy van den Boer om de WK-finale van de Oranjevrouwen op groot scherm te laten zien, bleek wellicht te veel van het goede. ,,Ik vind het erg jammer dat zoiets niet kan", geeft hij desgevraagd aan.

In het artikel op de voorpagina van Brabants Centrum lijken er nog weinig concrete initiatieven deze zomer op touw te worden gezet. Maar op het moment dat Brabants Centrum naar de drukker was, bleek Boxtelaar Jordy van den Boer al bezig met een activiteit voor komende zondag: op groot scherm de WK-finale vrouwenvoetbal laten zien waarin de Oranjeleeuwinnen het opnemen tegen de Verenigde Staten.

Alles kan zo binnen een half uurtje worden opgezet

Gisteravond wonnen de vrouwen na een bloedstollende verlenging met 1-0 van Zweden. ,,Ik heb eigenlijk alles al klaar staan. Vanochtend ging ik direct aan de slag. Er is een groot scherm geregeld, dat staat in een vrachtwagentje. Er zit een geluidssetje bij. Alles kan zo binnen een half uurtje worden opgezet. Alleen kreeg ik geen groen licht", reageert Van den Boer op vragen van Brabants Centrum.

Jordy is een goede bekende van de gemeente Boxtel en zet door het jaar heen diverse lokale evenementen op touw. Met succes: zo organiseert hij mede Kingsnight Fissa en is hij verantwoordelijk voor het evenement Hollandse Kost XL. Hij hoopte daarom het vertrouwen te krijgen om ook dit initiatief in goede banen te kunnen leiden.

Tegelijkertijd vindt ook We Are Electric plaats op landgoed Velder. Centrummanager Berry Dankers: ,,Ik kan me voorstellen dat het een capaciteitsvraagstuk is: als de politie naast We Are Electric ook in Boxtel zelf mensen in moet zetten, zijn er wellicht te weinig mensen beschikbaar. Als er hier duizend mensen op afkomen, moet dat wel in goede banen geleid kunnen worden."

Wellicht is een paar dagen van tevoren iets organiseren, te veel van het goede

Dankers is namens stichting Centrummanagement actief om bijvoorbeeld initiatieven aan te jagen. Maar ook biedt hij ondersteuning aan ondernemers als zij in de kern iets op touw willen zetten. Denk aan zaken als vergunningsaanvragen bij de gemeente. Zo zat hij vanochtend ook met Van den Boer en de gemeente Boxtel aan tafel om de vertoning van de WK-finale op zondag te realiseren. ,,Maar wellicht is een paar dagen van tevoren iets organiseren wel te veel van het goede."

De gemeente Boxtel stond positief tegenover het initiatief, benadrukt Van den Boer. Maar volgens hem was het inderdaad vanwege We Are Electric dat de politie een negatief advies uitgaf. De Boxtelaar is echter ambitieus en wil, net als de gemeente Boxtel, reuring op de Markt.

Vandaag bleken de woordvoerders van de gemeente niet bereikbaar voor een reactie. De politie is ook gevraagd om te reageren. Maar die communiceert niet 'afzonderlijk over de gronden van onze adviezen aan de gemeente', aldus een woordvoerder.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Nieuwe kapelaan in Liempde

Nieuwe kapelaan in Liempde

Kapelaan Marshal Stanislas is gisteren verwelkomd in het team van de Heilig Hartparochie, dat laat de parochie op haar Facebookpagina... >>

Sat 14 Sep 2019 16:57

Langzaam meer reuring in het centrum

'Het is oorverdovend stil op de Markt', kopte deze krant aan het begin van de zomervakantie. Ondertussen gaat die opmerking, opgetekend... >>

Sat 14 Sep 2019 16:37

B en W moeten 3,5 miljoen bezuinigen

B en W moeten 3,5 miljoen bezuinigen

Ondanks een tekort van 3,5 miljoen euro op de Boxtelse begroting, houdt het college van B en W goede hoop om dit najaar met een oplossing te... >>

Sat 14 Sep 2019 09:41

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Huidtherapie