14:21:42    donderdag, 18 juli 2019
brabants centrum logo
Thu 04 Jul 2019 17:08

'Reuring op de Markt', maar geen spontaniteit

Lettergrootte: A- A+

'Reuring op de Markt', maar geen spontaniteit

College van B en W ziet mogelijkheden voor meer reuring op de Markt. Zo laat wethouder Eric van den Broek optekenen in de krant van vandaag, donderdag 4 juli. Echter, het initiatief van inwoner en evenementenorganisator Jordy van den Boer om de WK-finale van de Oranjevrouwen op groot scherm te laten zien, bleek wellicht te veel van het goede. ,,Ik vind het erg jammer dat zoiets niet kan", geeft hij desgevraagd aan.

In het artikel op de voorpagina van Brabants Centrum lijken er nog weinig concrete initiatieven deze zomer op touw te worden gezet. Maar op het moment dat Brabants Centrum naar de drukker was, bleek Boxtelaar Jordy van den Boer al bezig met een activiteit voor komende zondag: op groot scherm de WK-finale vrouwenvoetbal laten zien waarin de Oranjeleeuwinnen het opnemen tegen de Verenigde Staten.

Alles kan zo binnen een half uurtje worden opgezet

Gisteravond wonnen de vrouwen na een bloedstollende verlenging met 1-0 van Zweden. ,,Ik heb eigenlijk alles al klaar staan. Vanochtend ging ik direct aan de slag. Er is een groot scherm geregeld, dat staat in een vrachtwagentje. Er zit een geluidssetje bij. Alles kan zo binnen een half uurtje worden opgezet. Alleen kreeg ik geen groen licht", reageert Van den Boer op vragen van Brabants Centrum.

Jordy is een goede bekende van de gemeente Boxtel en zet door het jaar heen diverse lokale evenementen op touw. Met succes: zo organiseert hij mede Kingsnight Fissa en is hij verantwoordelijk voor het evenement Hollandse Kost XL. Hij hoopte daarom het vertrouwen te krijgen om ook dit initiatief in goede banen te kunnen leiden.

Tegelijkertijd vindt ook We Are Electric plaats op landgoed Velder. Centrummanager Berry Dankers: ,,Ik kan me voorstellen dat het een capaciteitsvraagstuk is: als de politie naast We Are Electric ook in Boxtel zelf mensen in moet zetten, zijn er wellicht te weinig mensen beschikbaar. Als er hier duizend mensen op afkomen, moet dat wel in goede banen geleid kunnen worden."

Wellicht is een paar dagen van tevoren iets organiseren, te veel van het goede

Dankers is namens stichting Centrummanagement actief om bijvoorbeeld initiatieven aan te jagen. Maar ook biedt hij ondersteuning aan ondernemers als zij in de kern iets op touw willen zetten. Denk aan zaken als vergunningsaanvragen bij de gemeente. Zo zat hij vanochtend ook met Van den Boer en de gemeente Boxtel aan tafel om de vertoning van de WK-finale op zondag te realiseren. ,,Maar wellicht is een paar dagen van tevoren iets organiseren wel te veel van het goede."

De gemeente Boxtel stond positief tegenover het initiatief, benadrukt Van den Boer. Maar volgens hem was het inderdaad vanwege We Are Electric dat de politie een negatief advies uitgaf. De Boxtelaar is echter ambitieus en wil, net als de gemeente Boxtel, reuring op de Markt.

Vandaag bleken de woordvoerders van de gemeente niet bereikbaar voor een reactie. De politie is ook gevraagd om te reageren. Maar die communiceert niet 'afzonderlijk over de gronden van onze adviezen aan de gemeente', aldus een woordvoerder.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

'Eerste dag een makkie'

'Eerste dag een makkie'

Brabants Centrum volgt deze week de vier wandelvriendinnen Elise van Weert, Wilma de Laat, Ilona van den Brand en Anne van den Boogaard. De... >>

Wed 17 Jul 2019 08:56

Brabants Centrum zoekt vakantiefoto's

Brabants Centrum zoekt vakantiefoto's

Uit een kokosnoot drinken in Hawaï, backpacken in Vietnam of gewoon in Liempde op de camping. Wat doen Boxtelaren deze zomer? Brabants... >>

Tue 16 Jul 2019 14:07

'Om 03.30 uur gaat de wekker'

'Om 03.30 uur gaat de wekker'

Brabants Centrum volgt deze week de vier wandelvriendinnen Elise van Weert, Wilma de Laat, Ilona van den Brand en Anne van den Boogaard. Zij... >>

Mon 15 Jul 2019 12:36

Maarten Peijnenburg tekent bij FC Eindhoven

Maarten Peijnenburg tekent bij FC Eindhoven

Boxtelaar Maarten Peijnenburg is 'back in town again'. Hij vervolgt zijn voetballoopbaan bij eerstedivisionist... >>

Fri 12 Jul 2019 13:48

Parkeergeld voldoen via mobieltje

Parkeergeld voldoen via mobieltje

Parkeergeld betalen via een app op je smartphone. Dat kan sinds deze week ook in Boxtel. Vooraf inschatten hoe lang je de auto wilt laten staan,... >>

Fri 12 Jul 2019 10:30

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo Beleef Boxtel