18:12:24    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Mon 27 Jan 2020 12:44

'DuckOUT gaat nu helemaal kloppen'

Lettergrootte: A- A+

'DuckOUT gaat nu helemaal kloppen'

Op de foto: Dug-outs mogen uiteraard niet ontbreken tijdens het Boxtelse jongerencarnaval Duckout. Dat wordt georganiseerd door (vlnr) Helmie van Hal, Cindy van der Meijden, Marcel van Pinxteren en Yasmine Melis (Foto: Peter de Koning).

Ze draaien overuren, maar dat hebben ze graag voor de Boxtelse carnavalsjeugd over. Helmie van Hal, Yasmine Melis, Cindy van der Meijden en Marcel van Pinxteren vormen samen de drijvende kracht achter DuckOUT, het driedaagse feest voor de middelbare scholieren dat tijdens de leutdagen in manege De Langspier aan de Molenwijkseweg wordt gehouden. ,,DuckOUT gaat 100 procent kloppen."

Op de Facebook- en Instagrampagina's van DuckOUT is iedere week wel iets nieuws te vinden. De ene keer stellen artiesten zich voor, een andere keer komen foto's van de voorbereiding voorbij of is er een promotieactie. Van stilzitten kun je de vier ondernemers die het feest organiseren dan ook niet betichten. Samen met de vele vrijwilligers en sponsoren willen zij er echt een succes van maken.

,,De jeugd van twaalf tot zeventien jaar valt tijdens de carnavalsdagen echt tussen wal en schip. Ze mogen de 's avonds kroeg niet in, B-Pool is gestopt en voor de Kwekpoel van De Knokkers voelen ze zich te oud. Ja, waar gaan ze dan naar toe? 's-Hertogenbosch? Tilburg? Ze hangen ergens rond? Ze zijn vanaf nu in elk geval welkom bij DuckOUT", legt Yasmine de vinger op de zere plek.

Het vertrek naar elders is niet alleen een gemis voor het leutfeest op de korte termijn, maar ook op de lange termijn. ,,Een hele generatie jeugd trekt weg uit het dorp tijdens deze dagen, dat is uiteindelijk niet goed voor de traditie en de economie. Want kroegen blijven straks leeg... dat zou ontzettend jammer zijn", denkt Yasmine.

KAFKE

De vier organisatoren zetten een evenement neer dat voor de doelgroep erg aanspreekt. ,,Met DuckOUT geven we ze een vet feest op een gave locatie én zijn ze in de buurt", aldus Cindy. Marcel vult zijn collega-organisator aan: ,,We moeten er voor zorgen dat nú alles klopt en dat het een daverend succes wordt, want anders wordt het lastig om er volgend jaar weer een vervolg aan te geven."

DuckOUT richt zich niet alleen op Boxtel. Ook met de carnavalsorganisaties in Esch, Lennisheuvel, Liempde, Haaren en Sint-MIchielsgestel is al contact geweest om tijdens het zottenbal de jeugd te enthousiasmeren over het feest bij de Boxtelse manege.

DuckOUT vindt plaats op zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 februari steeds van 19.45 uur tot middernacht. Er kan iedere avond 450 jongeren binnen, die krijgen onder meer optredens voorgeschoteld van artiesten als Schorre Chef & MC Vals, Partyfriex en Zanger Kafke en dj's Jaks'nHyde, SR-JR DJ Team en Mr JeePee.

Kaarten kosten elf euro per dag. Een combi-ticket voor alle drie de dagen kost dertig euro. Bestellen is mogelijk via www.duckoutboxtel.nl.

CONSUMPTIES WINNEN

In aanloop naar de carnavalsdagen, brengt Brabants Centrum DuckOUT onder de aandacht. Zo maak je onder meer kans op een gratis tienmuntenkaart. Wil je hiervoor in aanmerking komen? E-mail dan je naam en telefoonnummer naar de redactie: bc@brabantscentrum.nl onder vermelding van 'DuckOUT'.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Liempdse leerling SintLucas haalt finale techniekwedstrijd

Liempdse leerling SintLucas haalt finale techniekwedstrijd

Vmbo-leerling Anouk Bressers uit Liempde van het SintLucas heeft de finale gehaald van de Vakkanjer Scout techniekwedstrijd. Samen met... >>

Thu 28 May 2020 16:58

Burgemeester verwacht nieuwe aderlating op begroting door corona

Burgemeester verwacht nieuwe aderlating op begroting door corona

De coronacrisis zal flinke gevolgen hebben op de gemeentelijke begroting. Dat verwacht de Boxtelse burgemeester Ronald van Meygaarden. Daarmee... >>

Thu 28 May 2020 16:48

Doelpuntenmachine Mink van der Weerden traint hockeyjeugd MEP

Doelpuntenmachine Mink van der Weerden traint hockeyjeugd MEP

De strafcornerspecialist van het Nederlands hockeyelftal, Mink van der Weerden, trainde vrijdag twee jeugdteams van de Boxtelse club MEP. De... >>

Thu 28 May 2020 12:02

GGD test Vionpersoneel

GGD test Vionpersoneel

GGD Hart voor Brabant gaat alle medewerkers van vleesverwerker Vion in Boxtel testen. Afgelopen dagen kwamen elders in het land diverse... >>

Tue 26 May 2020 08:51

Bibliotheek Boxtel verrast met coronapoëzie

Bibliotheek Boxtel verrast met coronapoëzie

Het pleintje voor Babel Bibliotheek Boxtel hangt vol met gedichten van Gerard Beentjes en daarop geïnspireerde tekeningen van Elize van der... >>

Mon 25 May 2020 19:22

Advertenties

Filipe TopSlank Huidtherapie Geerts advies EmielTechniek Podium Boxtel Doornmalen electro Alfa Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Olieenzo Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Remax-optimus Toverboom