07:48:54    vrijdag, 10 juli 2020

< Homepage
Tue 15 Jan 2019 15:35

Verkoop deel Duits Lijntje wordt officieel

Verkoop deel Duits Lijntje wordt officieel

ProRail en de gemeenten Boxtel en Meierijstad bekrachtigen donderdag 17 januari om 15.00 uur officieel de verkoop van een deel van het Duits Lijntje. Het gaat om het gedeelte van de buiten gebruik geraakte goederenspoorlijn tussen Boxtel en het Máximakanaal.

Regiodirecteur Wendy de Wild van ProRail en de wethouders Herman van Wanrooij (Boxtel) en Harry van Rooijen (Meierijstad) zetten hun handtekening onder het verkoopcontract. zijn vertegenwoordigers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Noord-Brabant aanwezig. Jos Mandos van Heemkunde Boxtel geeft een presentatie over de historie van het Duits Lijntje.

René Vegter, woordvoerder van ProRail, vertelt: ,,De gemeenten Boxtel en Meierijstad hebben de gronden kunnen kopen voor een symbolisch bedrag van 1 euro."

Boxtel wil het spoortracé gebruiken om de Keulsebaan te verbreden, Meierijstad denkt over de aanleg van een snelfietspad en wil twee natuurgebieden met elkaar verbinden. Vegter: ,,Er blijven wel elementen van het Duits Lijntje in het landschap zichtbaar, vanwege de cultuurhistorische waarde." (Foto: Lars van den Akker).