07:08:06    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 08 juli 2012 16:58 uur, laatst gewijzigd op 09 juli 2012 07:21 uur

Zwemmarathon: ruim 8 mille

Zwemmarathon: ruim 8 mille

Op de foto: Thieu Trum (rechts) en Henk van den Oord trekken hun baantjes aangemoedigd door hun kleinkinderen. (Foto: Peter de Koning).

De 24-uurs zwemmarathon in Het Dommelbad heeft zesduizend euro opgeleverd. Dat bedrag is gelijkelijk verdeeld onder de Stichting Vrienden van het Hospice in Boxtel en Running Team Oirschot, een lokale instelling die zich inzet voor mensen met kanker. De Reddingsbrigade vulde het bedrag aan met bijna 2.100 euro dankzij een eigen zwemactie.

Zondagmiddag 8 juli stapten de Boxtelaren Thieu  Trum, Bertus van de Sande, Wim de Rouw en Harry van de Ven samen met Johan Pijnenburg en Henk van den Oord uit Oirschot om iets over vier uur uit het water. Gezamenlijk hadden ze de laatste van in totaal 4.524 baantjes gezwommen. En daarmee zat hun 24-uurs masters zwemestafette erop.

Het aantal gezwommen baantjes van 25 meter was nauwlettend geregistreerd door vrijwilligers van de Reddingsbrigade Boxtel, die de actie voor het goede doel van het zestal op tal van fronten ondersteunde. Zelf gingen de plaatselijke reddingszwemmers te water met een sponsoractie voor beide doelen. Dat resulteerde in een bedrag van bijna 2.093,50 euro.

,,Het is ons niet tegengevallen, maar het was wel pittig", vertelde Trum terwijl twee collega's in het water lagen onder de vrolijke klanken van het trio Muziekcafé Liempde. Van de Sande knikt: ,,Vooral als je na twee uur weer in het bad springt, is het erg koud. Terwijl de watertemperatuur toch een graadje hoger is dan normaal. Naar gelang de marathon vorderde, werd het steeds moeilijk om je lijf warm te krijgen."

Honderd kilometer was het streefgetal dat de zes zwemmers zich ten doel hadden gesteld. Het werd uiteindelijk ruim dertien kilometer meer. ,,Een indrukwekkend prestatie", vindt penningmeester Perry Valks van de vriendenstichting van het Boxtelse hospice dat in september in gebruik wordt genomen bij verpleeghuis Liduina.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Filipe Alfa Geld en Makelaardij TopSlank Geerts advies Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek Doornmalen electro Olieenzo Elan Bikes support Podium Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg buisman optiek