01:24:23    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 07 juli 2012 20:23 uur, laatst gewijzigd op 07 juli 2012 20:25 uur

Zware rit voor Koen de Kort

Zware rit voor Koen de Kort

De renners in Tour de France hebben de eerste serieuze bergrit achter de rug. Koen de Kort verloor veel tijd, net als de meeste andere Nederlanders. Bouke Mollema is de beste landgenoot, maar staat al op serieuze achterstand van nieuwe gele truidrager Bradley Wiggins.

De Engelsman Christopher Froome, ploegmaat van Wiggins, kwam als eerste boven op de slotklim naar La Planche des Belles Filles, een col die niet eerder door het peloton werd aangedaan. Koen de Kort was een van de beste Nederlanders, maar moest bijna acht minuten toegeven op Froom.

In het algemeen klassement staat de Liempdenaar momenteel op de 93e plek, op 21 minuten en 16 seconden van leider Wiggins. Zondag 8 juli wacht het peloton een relatief korte maar pittige rit van Belfort naar Porrentruy waarin zes beklimmingen moeten worden overwonnen. Veel renners kijken uit naar de rustdag die dinsdag op het programma staat.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Alfa Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Remax-optimus TopSlank Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Elan Bikes support Olieenzo Filipe EmielTechniek Podium Boxtel Huidtherapie