11:16:46    vrijdag, 05 juni 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 09 maart 2013 14:47 uur, laatst gewijzigd op 12 maart 2013 11:01 uur

Zwaanappel voor bongerd

Zwaanappel voor bongerd

Op de foto: Vrijwilligers van de nieuwe hoogstambrigade snoeien in de oude boomgaard achter het Hofje. (Foto: Gerard Schalkx).

De oude boomgaard achter het monumentale Hofje in hartje Boxtel krijgt er twee bijzondere appelbomen bij. Jan Zandbergen, die leden van de vorig jaar opgerichte hoogstambrigade fruitbomen leert snoeien, bood wethouder Peter van de Wiel zaterdagochtend een Zwaanappel en een Rode Jope aan, twee eeuwenoude rassen.

Het zit de hoogstambrigade niet mee. Enkele weken geleden moest een snoeiactie voortijdig beëindigd worden door de winterkou, zaterdagochtend raakten de vrijwilligers drijfnat door de aanhoudende regen. ,,Veiligheid voor alles”, sprak Ad de Kort, voorzitter van de Natuurwerkgroep Liempde en een van de voorvechters van de hoogstambrigade bij aanvang van de werkzaamheden. ,,Jullie hebben geleerd om in de kruin van de bomen de klauteren, maar dat doen we vandaag dus niet. Veel te gevaarlijk. We blijven op de trap!”

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro buisman optiek Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Filipe Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Olieenzo Geerts advies Beleef Boxtel TopSlank Alfa