17:19:58    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 06 juni 2014 09:29 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2014 22:17 uur

'Zuinig' GS verbaast Boxtel

\'Zuinig\' GS verbaast Boxtel

UPDATE - De gemeente Boxtel reageert verbaasd op de beperkte financiën die de provincie wil bijdragen aan de oplossing van de verkeersproblematiek rondom de dubbele overweg in de Tongersestraat. ,,Hiermee nemen we geen genoegen", zegt burgemeester Mark Buijs, die aangeeft ontstemd te zijn over het voornemen van Gedeputeerde Staten.

,,Dit standpunt past niet bij de constructieve en transparante wijze waarop Boxtel met de provincie en het Rijk tot nu toe samen aan een oplossing heeft gewerkt”, stelt het gemeentebestuur. ,,Gedeputeerde Staten lijken niet bereid om tot financieel maatwerk te komen en dat is voor ons onverklaarbaar." Het gemeentebestuur kondigt aan de fracties in Provinciale Staten aan te spreken om het belang van meer steun te onderstrepen. Een tekort aan financiële steun vanuit het provinciehuis maakt de gekozen oplossing in Boxtel (een fietstunnel in de Tongersestraat) onzeker, aldus de gemeente.

GS maakte deze week bekend 125 miljoen euro uit te willen trekken voor de gevolgen van de spoorplannen. Door het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) gaan meer én vaker treinen rijden. Het overgrote deel (112 miljoen euro) reserveert GS voor de gemeente Vught waar een verdiepte spoorbaan wordt aangelegd. Voor de overweg in de Runsdijk (Esch) en de dubbele overweg in Boxtel resteert dan 13 miljoen euro. De aanleg van een fietstunnel in de Tongersestraat is becijferd op een kleine 40 miljoen euro. De helft daarvan komt voor rekening van het Rijk; de andere helft moeten gemeente en provincie samen ophoesten.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Remax-optimus EmielTechniek Huidtherapie Beleef Boxtel Toverboom Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Olieenzo TopSlank Filipe buisman optiek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen