21:55:55    woensdag, 03 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 25 juli 2013 14:52 uur, laatst gewijzigd op 26 juli 2013 07:22 uur

'Zorgwoning scherper definiëren'

\'Zorgwoning scherper definiëren\'

Op de foto: De bouw van appartementen op het terrein van de Witte School loopt geen vertraging op, aldus voorzitter Jan Vorstenbosch van GWL. (Foto: Albert Stolwijk).

Zoals Stichting Goed Wonen Liempde (GWL) al verwachtte heeft de Raad van State woensdag bepaald dat de definitie van het begrip zorgwoning nog wat moet worden aangescherpt. ,,Maar inhoudelijk is niets mis met het bestemmingsplan Witte School. We kunnen gewoon verder met het nieuwbouwproject voor ouderen”, zegt voorzitter Jan Vorstenbosch van GWL.

Na de zomervakantie begint aannemingsbedrijf Bouw Service Liempde met de bouw van 25 zorgappartementen aan het Schoolpad. Zo heet de nieuwe doorgang tussen de Nieuwstraat en de Dorpstraat op de plek waar tot voor vier jaar geleden het gebouw van de Witte School stond. Medio april droeg de gemeente Boxtel de bouwgrond over aan GWL.

De gemeente Boxtel moet de definitie van de zorgwoning nog wat scherper formuleren en krijgt daarvoor zestien weken de tijd, zo werd woensdag duidelijk in de uitspraak die anderhalve maand langer op zich liet wachten dan normaal het geval is. ,,Die aanscherping is geen probleem heeft de gemeente eerder al laten weten. Met het opstellen van de formulering is echter nog niet begonnen in afwachting van de uitspraak van de staatsraad”, meldde voorzitter Vorstenbosch van GWL gisteravond. Hij vervolgde: ,,De uitspraak heeft geen negatieve invloed op de voortgang van ons bouwproject. Het leidt niet tot vertraging.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Beleef Boxtel Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Alfa Toverboom buisman optiek Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Remax-optimus Geerts advies TopSlank Olieenzo