08:58:02    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 juni 2014 14:40 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2014 11:40 uur

Zorgen over voormalige Cello-huizen

Zorgen over voormalige Cello-huizen

UPDATE - Woonstichting Sint-Joseph heeft plannen om in twee panden aan de Houtwerf in Boxtel 26 arbeidsmigranten te huisvesten. Buurtbewoners maken zich zorgen over deze plannen. Inmiddels is er een gesprek geweest tussen afvaardigingen van beide partijen.

De huizen werden voorheen bewoond door cliënten van zorginstelling Cello, inmiddels staan de panden leeg. De buurtbewoners stellen dat het wijkje een geringe omvang heeft en dat er geen sprake meer is van evenwichtigheid als er 26 migranten komen te wonen. Ook maken zij zich zorgen over de verkeersveiligheid.

Sint-Joseph meldt dat woensdagavond met de bewoners over de plannen is gesproken. Zo is het maximaal aantal arbeidsmigranten bijgesteld naar maximaal 20 personen. Ook wordt er een projectgroep gevormd waarin onder meer buurtbewoners en de woonstichting zitting nemen, waarin meerdere keren per jaar  de kwestie wordt geëvalueerd. De woonstichting stelt dat het vestigen van arbeidsmigranten in leegstaande woningen past binnen het sociale karakter van Sint-Joseph.

Lees meer over de panden aan de Houtwerf in Boxtel in Brabants Centrum van donderdag 26 juni.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Geerts advies Alfa Olieenzo Meubelmakerijdenberg buisman optiek Remax-optimus Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Toverboom Elan Bikes support Huidtherapie Podium Boxtel Filipe Beleef Boxtel