23:26:46    donderdag, 28 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 12 juli 2013 12:08 uur, laatst gewijzigd op 12 juli 2013 12:11 uur

Zorgen over leerlingenvervoer

In 2010 paste Boxtel de verordening leerlingenvervoer aan. De fracties van D66 en SP stellen in brieven aan het college van B. en W. dat zij diverse klachten hebben ontvangen van ouders over dit beleid en vragen de gemeente om evaluatie van het leerlingenvervoer.

,,We realiseren ons dat bezuinigingen op leerlingenvervoer noodzakelijk zijn”, aldus D66 die toentertijd tegen het besluit stemde. ,,Uit de samenleving bereiken ons echter signalen dat ouders hun werk niet kunnen combineren met het vervoer van de kinderen. Ook zijn er klachten over de bejegening door de gemeenteambtenaren.” Die zouden stellen dat het een probleem van de ouders zelf is.

De SP laat weten dat ook zij diverse bezorgde ouders heeft gesproken. Zij maken zich ongerust over de aanvraag van leerlingenvervoer van hun kind, omdat zij daarbij een medische keuring moeten overleggen. ,,Dit is in een aantal gevallen erg moeilijk, omdat het kind bijvoorbeeld niet meer in behandeling is bij een specialist en ouders allerlei instanties af moeten om een verklaring te krijgen”, aldus de SP. 

Ook werden inwoners pas kort voor de zomervakantie geïnformeerd of het leerlingenvervoer voor het volgende schooljaar werd toegekend. De toezegging van de gemeente geldt tot en met 11 oktober, waardoor er veel onzekerheid is over de periode daarna. De SP is van mening dat Boxtel een informatieavond moet organiseren voor ouders over de regeling, waar zij vragen kunnen stellen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Filipe buisman optiek Beleef Boxtel EmielTechniek Geld en Makelaardij Alfa TopSlank Huidtherapie Geerts advies Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Olieenzo Toverboom Podium Boxtel