03:45:35    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 juni 2014 12:34 uur, laatst gewijzigd op 24 juni 2014 12:45 uur

Zorgen over kosten overweg

Zorgen over kosten overweg

Op de foto: De sanering van de veelbesproken dubbele overweg in de Tongersestraat blijft de gemoederen bezighouden in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

De politieke partij Balans maakt zich zorgen over de hoogte van de Boxtelse bijdrage aan de sanering van de dubbele overweg in de Tongersestraat. De fractie gaat dinsdagavond tijdens de vergadering van de gemeenteraad vragen stellen over de financiële verdeling van de kosten.

Boxtel krijgt in totaal 32,4 miljoen euro van het Rijk en moet nu zelf zes miljoen euro op tafel leggen. ,,Balans is blij dat er uiteindelijk overeenstemming is met het Rijk, provincie en ProRail na een intensief vierjarig traject”, laat fractievoorzitter en woordvoerder Wim van der Zanden weten in een brief die aan de orde komt in de vergadering.

Van der Zanden: ,,Wel willen we graag uitleg waarom het college van B. en W. in eerste instantie, toen de bijdrage werd vastgesteld op 6,7 miljoen, alle registers open trok bij dit absurd hoge bedrag. Vervolgens geeft zij een paar dagen later, nadat het bedrag met zeven ton verlaagd werd naar zes miljoen, aan ’dat er voldoende financiële steun is’.”

Balans vindt het ’strategisch niet verstandig’ van het college om nu al vast te stellen dat er voldoende financiële steun is van het Rijk en de provincie. Van der Zanden: ,,Dit in de wetenschap dat de complete Eindhovenseweg, inclusief fietsoversteek/-tunnel bij de locatie Providentia, de Parallelweg-Noord en de fietsoversteek Keulsebaan bij rotonde Boseind vanwege de veiligheid ook aangepakt moeten worden, maar voor deze aanpassingen nog geen budget is. Bovendien maken deze aanpassingen geen onderdeel uit van de 38,4 miljoen voor de totaal oplossing van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS).”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Huidtherapie Toverboom buisman optiek Geerts advies Filipe Olieenzo TopSlank Elan Bikes support EmielTechniek Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Remax-optimus Alfa