11:21:36    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 09 januari 2013 16:43 uur, laatst gewijzigd op 10 januari 2013 14:50 uur

Zonnepanelen voor school in Esch

Zonnepanelen voor school in Esch

Op de foto: Herbert Gloudemans (rechts) van RW Solar gaf dinsdag na de installatie uitleg over de zonnepanelen aan de scholieren van de Sint-Willibrordusschool. (Foto: Peter de Koning).

Op het dak van de Sint-Willibrordusschool prijken sinds dinsdag twaalf zonnepanelen. De Udense firma RW Solar kwam hiermee de belofte na om bij elke vijftig verkochte systemen in Haaren en omgeving gratis zonnepanelen aan te leggen bij een basisschool in de gemeente.

De werkgroep Haaren Energiebewust Ecologisch Traject (HEET) zette in oktober 2011 de actie 'Zonnepanelen stralen' op poten om de collectieve aankoop van panelen door particulieren in de gemeente te promoten. De Udense firma RW Solar verkocht zo'n zevenhonderd panelen en kwam dinsdag de twaalf gratis panelen installeren op het dak van de Willibrordusschool.  

Voor de basisscholen in Haaren en Helvoirt staat binnenkort nieuwbouw gepland, waardoor de schoolgebouwen in Esch en Biezenmortel overbleven. De keuze viel uiteindelijk op de Sint-Willibrordusschool. Alle scholieren kregen dinsdag een eigen zonnepaneel mee naar huis. Aan deze cel zit een lampje verbonden dat door middel van het paneel kan worden opgeladen. 

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Toverboom buisman optiek EmielTechniek Geld en Makelaardij Remax-optimus Geerts advies Elan Bikes support Doornmalen electro Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Alfa Olieenzo Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht