17:52:07    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 09 oktober 2012 11:50 uur, laatst gewijzigd op 09 oktober 2012 15:29 uur

Zonnepanelen voor huurders

Zonnepanelen voor huurders

De woonlasten van huurders verlagen. Dat is het doel van het project Zonnig Huren waarvoor de Boxtelse woonstichting Sint-Joseph woensdag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, het startsein geeft. Een aantal huurwoningen krijgt binnen nu en zes maanden zonnepanelen om zo duurzame energie op te wekken.

Dat woonlasten de afgelopen jaren flink zijn gestegen, heeft vooral te maken met de stijging van energiekosten, stelt Sint-Joseph. ,,Woningcorporaties zoeken daarom naar goede alternatieven om wonen betaalbaar te houden voor hun huurders. Het plaatsen van zonnepanelen is een van de manieren”, aldus een woordvoerster.

Uit recent onderzoek van de Woonbond blijkt dat 86 procent van de huurders graag zonnepanelen op het dak wil hebben. Zonnig Huren is een landelijk project waaraan ruim dertig woningcorporaties mee doen. Het project past binnen het duurzaamheidsbeleid van de Boxtelse woonstichting, die is aangesloten bij de op te richten Energie Coöperatie Boxtel.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Podium Boxtel Remax-optimus Doornmalen electro Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Toverboom Alfa buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Filipe EmielTechniek