16:32:17    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 29 november 2012 09:45 uur, laatst gewijzigd op 29 november 2012 09:49 uur

Zonnepanelen voor 80 huurhuizen

Zonnepanelen voor 80 huurhuizen

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober gaf woonstichting Sint-Joseph het startsein voor het project Zonnig Huren. Tachtig huurwoningen, waarvan dertig eengezinswoningen en vijftig gestapelde huizen in het centrum, krijgen zonnepanelen om duurzame energie op te wekken.

Het project van de woonstichting bestaat uit twee gedeeltes. Bij de eengezinswoningen aan de Berkengaard en omgeving worden zonnepanelen geplaatst voor individueel gebruik. De inschatting is dat er tot enkele honderden euro's wordt bespaard op de energierekening per jaar. Er staat een huurverhoging tegenover, maar die is lager dan het bespaarde bedrag.

Het tweede deel van het project is de plaatsing van panelen bij gestapelde woningen aan de Kasteellaan. De zonnepanelen worden gebruikt om de gemeenschappelijke ruimtes te voorzien van energie. De woonstichting onderzoekt de mogelijkheid om zonne-energie in te zetten voor individueel gebruik.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek TopSlank Olieenzo Podium Boxtel Filipe Toverboom buisman optiek Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geerts advies