03:34:50    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:32 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:32 uur

’Zonder scheidsrechters geen voetbal’

’Zonder scheidsrechters geen voetbal’

Op de foto: De eerste groep scheidsrechters in opleiding volgde maandag 28 maart in sportpark Munsel de KNVB-scheidsrechterscursus. Als de deelnemers slagen voor de cursus, krijgen ze een heuse KNVB-badge. (Foto: Peter de Koning).

Een slimme voetbalclub is op de toekomst voorbereid. Vierdeklasser Boxtel heeft net als veel andere clubs in de regio te maken met een vergrijzend scheidsrechterskorps. Tijd dus om maatregelen te nemen. Maandag 28 maart ging in sportpark Munsel de eerste officiële KNVB-scheidsrechters-cursus van start voor pupillen van zowel Boxtel als Oirschot Vooruit.

,,We zijn verrast door zoveel aanmeldingen”, vertelt jeugdbestuurslid Jan Staats in kantine Den Oosthoek in sportpark Munsel. Bijna twintig jonge voetballers zijn aangeschoven voor een lesje voetbalspelregels onder leiding van een echte KNVB-docent. Onder hen tien spelers uit pupillenteams van Boxtel die graag het scheidsrechtersvak onder de knie willen krijgen.

Naast een heleboel theorie kunnen de jonge arbiters rekenen op een stevig stukje praktijk. Na meer dan een uur instructie is het tijd om het veld op te gaan en de kennis in de praktijk te brengen. De uitrusting bestaat naast een bal uit een fluit en – voor de grensrechters – een vlaggetje.

,,Meedoen aan de cursus is uit nood geboren”, vertelt Staats die naast jeugdbestuurslid ook algemeen coördinator van de junioren is. ,,De mensen die nu scheidsrechter zijn worden allemaal een dagje ouder. Plat gezegd: ze worden grijs of kaal. Als we daar niet op reageren, hebben we over tien jaar helemaal geen scheidsrechters meer.” Zover zal het echter niet komen, mede gelet op de enthousiaste reacties van de jeugd.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 31 maart.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Geerts advies Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Filipe Podium Boxtel TopSlank EmielTechniek Beleef Boxtel Olieenzo buisman optiek Geld en Makelaardij Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen