05:22:19    maandag, 17 februari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 17 september 2013 12:22 uur, laatst gewijzigd op 22 september 2013 10:06 uur

Zondag Waterdag in Boxtel

Zondag Waterdag in Boxtel

Op de foto: Zondag Waterdag wordt ook benut voor de oplevering van project Dommel door Boxtel. De laatste werkzaamheden, plaatsing van drijvende plantenbakken bij de Zwaanse Brug, mislukte deze week door een constructiefout. (Foto: Henk van Weert).

Waterschap De Dommel organiseert zondag 22 september van 10.00 tot 16.30 uur de achtste Zondag Waterdag. Het evenement vindt plaats rondom het waterschaphuis aan de Bosscheweg in Boxtel. Onder het motto ’Op reis naar de Dommel’ kunnen bezoekers met eigen ogen zien waar het vieze rioolwater blijft en ontdekken wat er leeft in beek en sloot.

Zondag Waterdag belooft een groots evenement te worden, dat mede in het teken staat van het 150-jarig bestaan van het waterschap in Boxtel. Gedurende het jubileumjaar worden 150 speciale medailles uitgereikt aan personen of organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het waterschapswerk. Op Zondag Waterdag zal watergraaf Peter Glas opnieuw medailles uitreiken.

Dat gebeurt om 13.00 uur bij het waterschapshuis waar ook het kunstwerk Oerbank wordt onthuld van kunstenaar Marten Groen. Twee uur later volgt bij de Zwaanse Brug in het centrum van Boxtel de oplevering van het project Dommel door Boxtel en is tevens de start van het nieuwe evenement Dommeltheater.

Alle bezoekers krijgen bij de ingang een eigen waterboekje. Hierin staat informatie over de dag zelf maar ook over het werk van het waterschap. In het boekje zit een kinderspecial. Door mee te doen aan de verschillende activiteiten, kan de jeugd stempels verzamelen. Bij een score van vijf stempels krijgen ze een leuke prijs.

Zondag Waterdag is vrij toegankelijk. Meer informatie: www.zondagwaterdag.nl. Brabants Centrum presenteert in haar editie van donderdag 19 september een bijzondere special over 150 jaar Waterschap De Dommel en Zondag Waterdag.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Geerts advies Toverboom Geld en Makelaardij Remax-optimus Filipe Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Olieenzo TopSlank EmielTechniek