10:00:15    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 24 mei 2013 10:56 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2013 18:24 uur

Zonatlas brengt daken in kaart

Zonatlas brengt daken in kaart

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel lanceerde vrijdag de digitale zonneatlas van de gemeente Boxtel bij een informatiestand op de weekmarkt. (Foto: Henk van Weert).

Wethouder Peter van de Wiel heeft vrijdag 24 mei op de weekmarkt de digitale zonatlas van de gemeente Boxtel gelanceerd. Op deze website kunnen inwoners zien of en in welke mate hun dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie.

Boxtel streeft ernaar in 2040 energieneutraal te zijn. Daarvoor is het noodzakelijk dat meer inwoners duurzame energie gaan gebruiken, benadrukte de wethouder. ,,We moeten het samen doen." Van de Wiel arriveerde op de weekmarkt in een botsautootje dat door studenten van de plaatselijke mbo-school Helicon is voorzien van een zonnepaneel als dak. Het voertuig rijdt op zonnelicht.

De zonatlas is ontwikkeld door het Klimaatverbond Nederland en het Duitse bedrijf Tetraeder en dient als hulpmiddel om per dak te berekenen of zonne-energie een rendabele optie is voor inwoners. De website houdt rekening met de hoogte van gebouwen, bomen, oppervlakte van het dak, hellingshoeken en de hoeveelheid. Ook kan er op de website worden berekend hoe lang de terugverdientijd is van de investering.

Vrijwilligers van de vorig jaar opgerichte Energie Coöperatie Boxtel waren samen met vertegenwoordigers van het Klimaatverbond Nederland aanwezig om vragen van het publiek te beantwoorden.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geerts advies Podium Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Toverboom TopSlank Beleef Boxtel Remax-optimus Huidtherapie EmielTechniek