00:48:12    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Maandag, 30 mei 2011 09:04 uur, laatst gewijzigd op 30 mei 2011 22:32 uur

Zilverprijzen voor Liempde en Esch

Zilverprijzen voor Liempde en Esch

Op de foto: De massale opmars in Oirschot: als altijd een indrukwekkende start van een gildefeest. (Foto: Henk van Weert).

Tijdens de grote gildedag in Oirschot hebben zowel het Sint-Willebrordusgilde uit Esch als Sint-Antonius Abt uit Liempde beslag gelegd op prijzenzilver. Sint-Barbara & Sint-Joris, de Boxtelse schuts, kon geen potten breken.

Zo'n vijftig gilden, het merendeel uit Brabant, namen gisteren deel aan het zogeheten vrij gildefeest van de kring Kwartier van Oirschot. Uit het verspreidingsgebied van Brabants Centrum was het gilde uit Esch het meest succesvol. Zowel Frank van der Pasch als Martien Verhoeven wonnen de eerste prijs met vendelen in respectievelijk de vaandelklasse en klasse A.

Bij het opgelegd geweerschieten eindigde het Essche viertal, bestaande uit Jeroen van de Ven, Silvia Verhoeven, Adrie Verhoeven en Martien Verhoeven als tweede. Silvia en Martien werden respectievelijk ook tweede en derde in het individueel klassement.

Voor het eerst namen vrouwelijke leden van Sint-Antonius Abt deel aan een gildewedstrijd en meteen eisten zij prijzenzilver op. Tijdens het jeu de boules won het team bestaande uit Ria Timmermans, Lini van Rijssel, Petra van Gemert en jeugdlid Vera Bressers de titel 'Pachter'.

Waarnemend hoofdman Jos Beerens behaalde 14 van de 15 punten bij het kruisboogschieten en eindigde in de finale als achtste wat hij een zilveren schildje opleverde.

De jeugdvendeliers Casper van der Ven (Esch) en Vera Bressers (Liempde) kregen een aanmoedigingsprijs.

Ook Boxtelse kruisboogschutters kwamen in actie, maar zij presteerden ondermaats en keerden met lege handen huiswaarts.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Toverboom Remax-optimus Huidtherapie Filipe EmielTechniek Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Podium Boxtel Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg buisman optiek TopSlank