00:45:50    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 21 december 2012 16:07 uur, laatst gewijzigd op 21 december 2012 16:10 uur

Zes weken langer uitstel voor hervatting nieuwbouw SintLucas

De gemeente Boxtel krijgt zes weken de tijd om een omgevingsvergunning te verlenen voor de graafwerkzaamheden die nodig zijn voor de nieuwbouw van SintLucas bij de Levensschool aan de Burgakker. Dat heeft de voorzieningenrechter in 's-Hertogenbosch vrijdagmiddag bepaald nadat milieuvereniging Het Groene Hart bezwaar aantekende tegen de werkzaamheden.

Omdat archelogische vondsten kunnen worden aangetroffen op het bouwterrein aan de oever van de Dommel in hartje Boxtel had SintLucas een omgevingsvergunning voor het graafwerk moeten krijgen, redeneert de voorzieningenrechter. De gemeente verleende alleen een omgevingsvergunning voor de nieuwbouw. Aangezien op deze plek sprake is van bodemverontreiniging, zou zonder meer gegraven kunnen worden, redeneerde de gemeente.

De voorbereidende werkzaamheden van de bouw werd twee maanden geleden stilgelegd. Milieuvereniging Het Groene Hart eiste dat er eerst archeologisch bodemonderzoek plaats zou vinden. Zover wil de voorzieningenrechter op dit moment nog niet gaan. Wel moet Boxtel een aanvullende omgevingsvergunning verlenen en daar krijgt de gemeente zes weken de tijd voor.  

Wethouder Wim van der Zanden betreurt de uitspraak en zegt via zijn woordvoerder dat deze pijnlijk is voor SintLucas. De school wil graag een nieuw atelier bouwen voor haar opleidingen tot creatief vakman; de werkzaamheden liggen nu in elk geval zes weken langer stil. Volgens de woordvoerder van de wethouder wordt de uitspraak momenteel bestudeerd en verwacht het gemeentebestuur kort na de kerstdagen met een uitgebreide reactie te kunnen komen. De juridische afdeling van de gemeente gaat bekijken welke stappen gezet moeten worden om SintLucas alsnog aan het bouwen te krijgen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Huidtherapie Beleef Boxtel buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Toverboom Remax-optimus Filipe Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Podium Boxtel Geerts advies Olieenzo