21:30:19    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 18 augustus 2011 15:48 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2011 15:58 uur

Zes dagen zonder warm water

Zes dagen zonder warm water

Op de foto: De bewoners van wooncomplex Vinckenrode konden de hele week niet douchen. Er was geen warm water. (Foto: Gerard Schalkx).

De bewoners van het nieuwe appartementencomplex Vinckenrode, op de plek van het vroegere bejaardenhuis Emmaus, hebben zes dagen warm water moeten ontberen. Zaterdag ontdekten bewoners het, donderdagochtend was het euvel nog niet verholpen.

Volgens huurder Ad van Oers hadden de bewoners al diverse malen bij Woonstichting Sint-Joseph aan de bel getrokken, maar zonder resultaat. ,,We kunnen al vijf dagen niet douchen. Het lijkt nergens op”, mopperde Van Oers woensdag.

Navraag bij de woonstichting leerde, dat het daar vanaf maandag klachten regende. ,,We hebben meteen het installatiebedrijf ingeschakeld, maar bij het inloggen in het waterleidingsysteem vonden de technici geen foutmeldingen”, meldde een woordvoerster.

Woensdag rond het middaguur leek het mankement verholpen, maar later kwamen toch weer klachten. Pas 's avonds werd duidelijk dat er een defect was aan het besturingssysteem. Donderdagochtend zijn nieuwe onderdelen geplaatst, in de hoop dat daarmee de problemen zijn verholpen. 's Middags gaf Van Oers aan dat er eindelijk lauw water uit de kraan kwam.

Het nieuwe appartementencomplex Vinckenrode werd in mei opgeleverd en heeft, net als veel andere nieuwbouwcomplexen in Boxtel, een zogeheten warmte/koude-opslag waarbij voor de opwarming van het leidingwater gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke warmte van de aarde.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Podium Boxtel Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Doornmalen electro Geld en Makelaardij Filipe buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Remax-optimus