11:22:50    zondag, 07 juni 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 15 april 2014 16:31 uur, laatst gewijzigd op 15 april 2014 16:36 uur

Zandbak 'Molenwijk' bijna klaar

Zandbak \'Molenwijk\' bijna klaar

Op de foto: De nieuwe zandbak op de speelplaats van de Molenwijkschool in Boxtel is bijna klaar. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Tientallen ouders, kinderen en medewerkers van de Boxtelse onderwijsinstelling Molenwijk aan de Achterberghstraat in Boxtel hebben zich de afgelopen weken ingespannen om een prachtige nieuwe zandbak aan te leggen op het schoolplein.

,,Het werk is bijna klaar, alleen het waterval-element bestaande uit van van hoog naar laag gemetselde zwerfkeien en een paar platte boomstammen aan de rand van de speelplek ontbreken nog. In juni maken we alles helemaal in orde", lieten Nicole Durlinger en Elise van Kessel, beiden lid van de tuin- en buitencommissie van jenaplanschool Molenwijk, dinsdagmiddag weten.

Volgens de twee leerkrachten maken zowel de leerlingen van de onderbouw als bovenbouw met veel enthousiasme gebruik van de nieuwe speelvoorziening. ,,Hoewel nog niet helemaal af, beleven de kinderen nu al heel veel plezier aan de zandbak. Het enige nadeel is dat de kinderen vol met zand de school weer binnengaan, maar dat zijn we hier wel gewend", lacht Durlinger.

Van Kessel vult aan: ,,Toen wij zo'n acht jaar geleden werk gingen maken van ons zogeheten buitenplan was dit plein nog vrij kaal. Nu is er een kleine arena, veel groen en verschillende andere speelplekken, waaronder de nieuwe zandbak en waterplek. Volgende week beginnen we met het laatste onderdeel van het plan, de bouw van een buitenlokaal met een afdak waar kinderen straks onderzoekjes kunnen doen, instructies krijgen en opdrachtjes gaan uitvoeren."  

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Podium Boxtel Olieenzo Toverboom Meubelmakerijdenberg Alfa Filipe Café zaal Kloosterzicht TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Remax-optimus EmielTechniek Geld en Makelaardij