07:35:55    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 13 mei 2011 15:17 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 15:21 uur

Wortelstamp en bietjes in De Rots

Wortelstamp en bietjes in De Rots

Op de foto: Rode bietjes en wortelstamp. De bezoekers van Eetpunt De Rots laten zich het driegangenmenu goed smaken. (Foto: Albert Stolwijk).

In gemeenschapshuis De Rots in de wijk Boxtel-Oost is dinsdag 11 januari voor de eerste keer een driegangenmenu geserveerd aan Boxtelse 50-plussers. Voor 8,50 euro konden de eerste gasten genieten van een kop soep, een echt Hollands hoofdgerecht en een toetje. Onder toeziend oog van beheerder Hans Kosters zorgden vier vrijwilligers ervoor dat het de gasten aan niets ontbrak. Een impressie…

Het Eetpunt is geopend naar aanleiding van een wijkonderzoek in Boxtel-Oost waaruit bleek dat er behoefte was aan een dergelijke voorziening. ,,De inwoners wilden een faciliteit om de sociale cohesie in de wijk te bevorderen”, vertelt Kosters. ,,In samenwerking met welzijnsinstelling DELTA, Zorggroep Elde en het Wijkorgaan Boxtel-Oost is het Eetpunt opgericht.”

De maaltijden worden verzorgd door Zorggroep Elde. De bezoekers kunnen elke dinsdag en donderdag kiezen uit twee driegangenmenu’s. ,,Het eten is van hoge kwaliteit”, stelt Kosters. ,,We gaan het project een half jaar op proef uitvoeren en hopen dat het in die tijd uitgroeit tot een onmisbare voorziening in Boxtel-Oost. We gaan vooralsnog uit van twaalf gasten per keer, maar dat is slechts een schatting. We hopen natuurlijk dat het er veel meer worden.”

Op dinsdag en donderdag vanaf 11.30 uur kunnen deelnemers binnenlopen bij De Rots voor een maaltijd. Op deze eerste dag is Pierre van der Velden de eerste die binnenstapt en plaatsneemt aan de gedekte tafel. ,,Ik ga eigenlijk altijd bij Simeonshof eten”, vertelt de Boxtelaar. ,,Daar komen echter voornamelijk ouderen en ik hoop dat hier een ander publiek komt. Hoe gezellig het op Simeonshof ook is, ik vind het ook leuk om eens wat andere gespreksstof te hebben en hoop dat de sfeer hier goed is.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij