10:48:23    woensdag, 26 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 18 september 2013 12:56 uur, laatst gewijzigd op 18 september 2013 12:57 uur

Word vrijwilliger op de Kampina

Word vrijwilliger op de Kampina

Op de foto: Deze klokjesgentiaan zit vol met eitjes van het gentiaanblauwtje. (Foto: Natuurmonumenten).

De Blauwe Brigade is een vrijwilligersgroep die zich in natuurgebied Kampina tussen Boxtel en Oisterwijk inzet voor het behoud van twee zeldzame soorten. Namelijk voor de plant, klokjesgentiaan en voor de vlinder, het gentiaanblauwtje. De activiteiten zijn heel divers en vinden vooral in het zomerseizoen plaats.

Het werk van de vrijwilligers bij De Blauwe Brigade is niet zwaar, maar wel heel belangrijk, aldus boswachter Frans Kapteijns. De werkzaamheden bestaan vooral uit het tellen van klokjesgentianen, gentiaanblauwtjes en hoeveel eitjes er afgezet zijn op de planten. Daarnaast kijkt De Blauwe Brigade naar het voorkomen van knoopmieren.

Bij de Blauwe Brigade Kampina werkt men in kleine groepjes en vaak op de mooiste plekjes van de Kampina. Daarbij werkt ze samen met de boswachters van Natuurmonumenten, de Vlinderstichting en andere Blauwe Brigades. De werkzaamheden vinden voornamelijk plaats van eind mei tot eind augustus.

De investering in tijd is zeer flexibel en dus af te stemmen op jouw mogelijkheden. De huidige groep besteed ongeveer een middag of avond per week aan de werkzaamheden. De Blauwe Brigade Kampina bestaat op dit moment uit twee personen. Een aantal nieuwe, gemotiveerde vrijwilligers is welkom.

Meer weten: m.zwols@natuurmonumenten.nl of telefoon 06-20 18 56 50.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Remax-optimus Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Olieenzo Modecentrum Frans Theelen TopSlank Filipe EmielTechniek Podium Boxtel buisman optiek