23:01:36    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 26 juli 2012 09:20 uur, laatst gewijzigd op 26 juli 2012 09:24 uur

Woningbouw achter Raadhuisplein

Woningbouw achter Raadhuisplein

Op de foto: De drie woningen vormen een eenheid door hetzelfde aantal verdiepingen, de indeling en het materiaal waarmee wordt gebouwd. (Ontwerp: Architectenburo Snijders en Van Stekelenburg).

Het college van B. en W. gaf in 2003 al toestemming om op een groenstrook tussen de Parkstraat, het Raadhuisplein en de Barrierweg in Liempde drie woningen te bouwen. Negen jaar later presenteert Martien Saris, eigenaar van de grond, zijn bouwplan.

Architectenburo Snijders en Van Stekelenburg zorgde voor het ontwerp van de drie huizen die in het doodlopende binnenterrein komen te staan. De ruime gezinswoningen vormen één geheel doordat ze bestaan uit hetzelfde materiaal (rood baksteen), de puntdaken en de bijgebouwen van hout.

De leden van de welstandscommissie van de gemeente Boxtel gaven woensdag aan dat ze de ontwerpen passen bij Liempde. Het schetsontwerp wordt voorgelegd aan de monumentencommissie van de gemeente Boxtel, omdat op dit gedeelte van Liempde de status beschermd stads- en dorpsgezicht van toepassing is.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Beleef Boxtel TopSlank Doornmalen electro buisman optiek Remax-optimus Filipe Elan Bikes support Geld en Makelaardij Huidtherapie Olieenzo Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg