06:20:52    maandag, 24 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 25 mei 2011 14:29 uur, laatst gewijzigd op 25 mei 2011 20:52 uur

Wittlich komt shoppen in Boxtel

Wittlich komt shoppen in Boxtel

Op de foto: Burgemeester Joachim Rodenkirch van Wittlich verzorgde vorig jaar een rondleiding voor een Boxtelse delegatie. Zaterdag 28 mei is ambtsgenoot Frank van Beers gastheer in Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel en Wittlich hebben de banden sinds de uitbundige viering van vijftig jaar jumelage in 2009 stevig aangehaald. Zaterdag 28 mei wordt een groep van 25 inwoners van Wittlich verwacht, die in Boxtel komen shoppen en culturele activiteiten gaan ondernemen.

Volgens voorzitter Arjen Witteveen van het jumelagecomité Boxtel-Wittlich bestaat de Duitse delegatie hoofdzakelijk uit leden van de Freundschaftskreis. Daarin zitten inwoners van Wittlich die de jumelage met Boxtel en de andere partnersteden Brunoy, Wellingborough en Zossen een warm hart toedragen.

Na een officiële ontvangst in de raadzaal van het gemeentehuis door burgemeester Frank van Beers, start een wandeling door hartje Boxtel. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan het Wasch- en Strijkmuseum en Brabant Goedgemutst, aansluitend is er een lunch bij bistro Le Marécage.

Het keuzeprogramma in de middag omvat naast winkelen ook enkele culturele onderdelen, waaronder een beklimming van de Sint-Petrustoren of een bezoek aan kasteel Stapelen. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan oertijdmuseum De Groene Poort.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel buisman optiek TopSlank Geld en Makelaardij Huidtherapie EmielTechniek Filipe Podium Boxtel Remax-optimus Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen