16:07:34    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 19 juli 2011 11:33 uur, laatst gewijzigd op 19 juli 2011 11:35 uur

Witgoed voor Voedselbank

Witgoed voor Voedselbank

Op de foto: Het witgoed werd door vrijwilligers van de Voedselbank vervoerd. (Foto: Albert Stolwijk).

Koelkasten, wasmachines, gasfornuizen en stofzuigers werden dinsdagochtend door Woonstichting Sint-Joseph afgeleverd bij de Voedselbank aan het Ronduutje. De apparaten zijn afkomstig uit tijdelijke woningen van de woonstichting en worden de komende tijd uitgedeeld aan bezoekers van de Voedselbank.

Tijdens grote renovatieprojecten, zoals in de Adrianastraat in Boxtel, maakt Woonstichting Sint-Joseph gebruik van zogenaamde wisselwoningen. ,,In de Adrianastraat zijn onder meer badkamers en keukens vervangen”, legt woordvoerster Inge Huisman uit. ,,Bewoners konden toen geen gebruik maken van wasmachine of gasfornuis. Als woonstichting hebben we toen een tijdelijke voorziening gerealiseerd waar bewoners konden wassen en koken. De apparaten zijn dus nog vrij nieuw en niet vaak gebruikt.”

Het witgoed wordt door de Voedselbank verdeeld over de diverse cliënten. ,,We zijn nu al aan het bekijken wie het meest behoefte heeft aan een nieuwe koelkast”, zegt voorzitter Alphons van der Heijden van de Voedselbank. ,,We willen dat alle apparaten op de juiste plek terecht komen bij de mensen die dat het hardst nodig hebben.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Olieenzo Elan Bikes support Podium Boxtel Filipe Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro TopSlank Geld en Makelaardij Geerts advies Meubelmakerijdenberg buisman optiek Toverboom Huidtherapie