19:20:35    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 20 maart 2013 11:24 uur, laatst gewijzigd op 20 maart 2013 11:38 uur

Winterse Boomfeestdag in Boxtel

Winterse Boomfeestdag in Boxtel

Op de foto: Wethouder Willie van de Langenberg (rechts) plantte samen met leerlingen van de Prinses Amaliaschool de eerste boompjes. (Foto: Peter de Koning).

De astronomische lente is woensdag officieel van start gegaan, maar daar was tijdens de Boxtelse boomfeestdag maar weinig van te merken. Ongeveer tachtig leerlingen van de Sint-Petrusschool, Prinses Amaliaschool en De Spelelier kwamen met oorwarmers, kaplaarzen en dikke jassen naar de Esschebaan om bomen en struiken te planten.

Het sneeuwde hard, maar dat mocht de pret bij de leerlingen niet drukken. Vol enthousiasme staken zij de schoppen in de grond om kuilen te maken voor de kleine boompjes en struikjes, zoals de beuk, gelderse roos, de egelantier en de wegedoorn. Wethouder Willie van den Langenberg vond het eigenlijk geen weer om bomen te planten. ,,Maar de kinderen doen het fantastisch. Als je niets tegen ze zou zeggen, werken ze gewoon de hele ochtend door.”

Na drie kwartier stond er al een hele rij met bomen en struiken en was het voor de kinderen tijd om weer naar school te gaan om op te warmen. Als aandenken aan de Boomfeestdag kreeg iedereen een plastic doosje waarin een stuk fruit kan worden bewaard. Dit is een verwijzing naar het thema van de Boomfeestdag 2013: ’Bomen maken gezond’.

Ook in Liempde werd de Boomfeestdag gehouden. Ruim zeventig leerlingen van basisschool De Oversteek plantten bomen en struiken rondom kartuizerhoeve Groot Duijfhuis.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geld en Makelaardij Elan Bikes support Filipe Geerts advies TopSlank Alfa Toverboom Remax-optimus Huidtherapie Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Beleef Boxtel EmielTechniek