16:49:29    dinsdag, 25 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 18 mei 2014 20:17 uur, laatst gewijzigd op 18 mei 2014 20:18 uur

Winst ODC, verlies RKSV Boxtel

Winst ODC, verlies RKSV Boxtel

Op de foto: Drinkpauze in sportpark Molenwijk. Vanwege de zomerse weersomstandigheden werd in de eerste en de tweede helft een korte pauze ingelast waarin de spelers mochten drinken. (Foto: Marc Cleutjens).

De derdeklassers ODC en Boxtel hebben zondag hun eerste wedstrijd gespeeld in de nacompetitie. ODC won in eigen huis met 2-1 van Bladella, Boxtel verloor met dezelfde cijfers in de uitwedstrijd tegen Heeze.

ODC keek al na vier minuten tegen een achterstand aan en werd op alle fronten afgetroefd door de gasten uit Bladel. De aanvallend spelende ploeg was heer en meester in sportpark Molenwijk en won de meeste duels. ODC kon moeilijk grip krijgen op het aanvalsspel van de formatie uit de Kempen.

Na ongeveer 60 minuten kwam ODC verdiend op gelijke hoogte; in de tweede helft speelde de thuisploeg een stuk beter en werden de meeste duels gewonnen. Toen de thuisploeg vijf minuten voor het eindsignaal op 2-1 kwam, was de buit binnen. Dat wist ook coach Jeroen van Besouwen, die al eerder had gesteld dat ODC 'altijd' scoort in de slotfase. ,,Dat gaan we ook nu doen", sprak hij overtuigd.

ODC besloot het duel met tien man. Na een opstootje op het middenveld werd een van de spelers na een slaande beweging met rood van het veld gestuurd.

VERLIES BOXTEL

Derdeklasser Boxtel, ook actief in de nacompetitie, kwam in Heeze op achterstand, maar zag Rick van Lier na een uur gelijkmaken. De Munselploeg kon maar vijf minuten genieten; daarna was het opnieuw de thuisploeg die het net vond en doelman Raymon Strik kansloos liet.

Boxtel heeft nog alle kans op een goed resultaat. Zondag 25 mei wacht de return tegen Heeze, dat zeker geen wereldploeg is en in eigen huis beslist geklopt kan worden. ODC moet zien dat het in Bladel niet bezwijkt onder het aanvalsspel van de sterk spelende formatie. De tricolores staan een stuk sterker als ze ook in de uitwedstrijd een doelpunt maken...

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg EmielTechniek buisman optiek Filipe Remax-optimus Geerts advies Doornmalen electro Toverboom TopSlank Geld en Makelaardij