10:51:31    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 26 juni 2013 12:59 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2013 13:38 uur

Winkels Boxtel open op zondag

Winkels Boxtel open op zondag

Op de foto: Koopzondag in Boxtel: beeld van een drukke Oranjebraderie. (Foto: Marc Cleutjens).

Alle winkels in Boxtel mogen met ingang van heden - bij wijze van proef - de deuren openen op zondag. Ondernemers krijgen toestemming om tijdens de zondagopenstelling van 12.00 tot 18.00 uur geopend te zijn totdat er een nieuwe verordening is.

De proef vloeit voort uit veranderde wetgeving, die de zondagopenstelling mogelijk maakt. Gemeenten krijgen de vrijheid om zelf afspraken te maken met ondernemers. Boxtel heeft overleg gevoerd met OCB, OVL, Horeca en de winkelcentra Selissen en Oosterhof en kiest voor een proefperiode tot eind 2013.

Na de proefperiode moet een nieuwe verordening van kracht worden die de zondagopenstelling mogelijk maakt. Hiermee wil Boxtel inspelen op de groeiende maatschappelijke behoefte om ook op zondag te winkelen of boodschappen te doen.

Momenteel zijn in Boxtel de supermarkten Albert Heijn en Jumbo op zondag geopend van 16.00 tot 20.00 uur. Deze supers zullen volgens wethouder Wim van der Zanden mee gaan doen aan de proef en op korte termijn ook voortaan geopend zijn van 12.00 tot 18.00 uur. Wanneer dat gebeuren is nog niet bekend.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 27 juni.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Elan Bikes support Geerts advies Café zaal Kloosterzicht TopSlank Geld en Makelaardij EmielTechniek Beleef Boxtel buisman optiek Remax-optimus Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Filipe Olieenzo