19:52:18    dinsdag, 02 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 08 augustus 2013 11:21 uur, laatst gewijzigd op 08 augustus 2013 14:37 uur

Wim van der Zanden blijft aan

Wim van der Zanden blijft aan

Op de foto: Wethouder Wim van der Zanden vertelde donderdagochtend tijdens een persconferentie dat hij vooralsnog aanblijft als bestuurder.

Wethouder Wim van der Zanden van Balans, de partij waarin coalitiepartijen Combinatie95, PvdA/GroenLinks en InBox woensdagmiddag het vertrouwen opzegden, gaf donderdagochtend in een persconferentie aan dat hij aanblijft als bestuurder, tenzij de gemeenteraad anders beslist.

Van der Zanden betreurt het dat de drie coalitiefracties het vertrouwen hebben opgezegd in de samenwerking met Balans. ,,Uit het persbericht van de drie fracties blijkt echter niet dat ze het vertrouwen in mij hebben opgezegd." Hij hoopt dat de gemeenteraad de juiste beslissing maakt, vooral voor de Boxtelse burger.

De wethouder wist dat zijn partij Balans vragen ging stellen over schaliegas. ,,Ik was echter niet op de hoogte van de toonzetting van deze brief, die ik afkeur." Hij vindt het vooral jammer dat er niet gepoogd is als goede bestuurders een goed gesprek te hebben om uit de ontstane situatie te komen. ,,Vooral omdat schaliegas inhoudelijk geen issue is."

De ontstane situatie zal onherroepelijk leiden tot tragere besluitvorming in de gemeente Boxtel, zo verwacht wethouder Van der Zanden. ,,Ook de zoektocht naar bestuurlijke continuïteit zal geen gemakkelijke opgave worden. Vooralsnog blijf ik daarom professioneel mijn werk doen, waar ik door de raad voor benoemd ben."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Toverboom Doornmalen electro Remax-optimus Filipe Alfa Podium Boxtel Geerts advies Huidtherapie Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht EmielTechniek