18:13:36    donderdag, 04 juni 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 24 april 2014 15:59 uur, laatst gewijzigd op 28 april 2014 16:14 uur

Willie van de Langenberg: ridder ON

Willie van de Langenberg: ridder ON

Op de foto: Willie van de Langenberg is bij zijn afscheid als wethouder van de gemeente Boxtel benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. (Foto: Henk van Weert).

In de aanloop naar de jaarlijkse lintjesregen is de deze week teruggetreden wethouder Willie van de Langenberg koninklijk onderscheiden. De 71-jarige Boxtelaar neemt na 45 jaar afscheid van de Boxtelse politiek en werd donderdag 24 april benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Van de Langenberg was de langstzittende politicus in Boxtel. Sinds 1969 was hij actief in de lokale politiek, eerst als raadslid en gedurende meerdere bestuursperioden als wethouder, onder meer van financiën, verkeer, openbare werken en sport.

Burgemeester Mark Buijs speldde de versierselen op, die horen bij de ridderorde. Hij memoreerde dat Van de Langenberg niet alleen politieke verdiensten heeft gehad voor de Boxtelse gemeenschap. Zo vervulde hij het voorzitterschap van werkvoorzieningschap De Dommel (WSD), wijkorgaan Platform Selissen en atletiekvereniging Marvel. Al ruim 25 jaar is Van de Langenberg preses van ’Ons Kind’, waarin ouders van kinderen met een beperking zijn verenigd. Het is de enige functie die de scheidende wethouder blijft bekleden.

In de raadzaal van het gemeentehuis aan de Dr. Van Helvoortstraat zijn belangstellenden tussen 17.30 en 19.00 uur in de gelegenheid de scheidende wethouder te feliciteren met zijn koninklijke onderscheiding.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Huidtherapie Doornmalen electro Beleef Boxtel Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Olieenzo TopSlank EmielTechniek Toverboom Podium Boxtel Filipe Geld en Makelaardij Geerts advies Alfa Elan Bikes support