09:58:52    donderdag, 20 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 29 mei 2011 14:13 uur, laatst gewijzigd op 29 mei 2011 16:15 uur

Wethouder opent wandelroutes

Wethouder opent wandelroutes

Op de foto: De opening van het wandelroutenetwerk werd zondag bijgewoond door enkele Romeinse soldaten. Rechts op de bank wethouder Wim van der Zanden en ondernemer Anton van Dijke van het Boxtelse bedrijf Classic Park. (Foto: Peter de Koning).

,,Twee jaren van voorbereiding, tweehonderd vrijwilligers, 750 knooppunten en vele tussenpaaltjes en wegwijsstickers, maar vandaag is het dan eindelijk zover: de opening van het wandelroutenetwerk Het Groene Woud."

Natuurwacht 'in opleiding' Jan van Budel sprak bovenstaande woorden zondagochtend buiten bij de parkeerplaats van bezoekerscentrum en oertijdmuseum De Groene Poort aan de Bosschweg in Boxtel, een van de zeven vertrekpunten van waaruit wandelingen vertrokken van vijf of tien kilometer onder het motto 'Aan de wandel in Het Groene Woud'.

Het was zondag rond de klok van elf uur een drukte van belang bij De Groene Poort. Wandelaars, medewerkers van de organisatie, vrijwilligers, Boxtelse raads- en commissieleden, journalisten en fotografen en andere betrokkenen en belangstellenden waren getuige van de opening van het wandelroutenetwerk door de Boxtelse wethouder Wim van der Zanden.

De vele bezoekers en wandelaars liepen tijdens die gelegenheid bovendien een aantal Romeinse soldaten tegen het lijf, die eerder ook al eens te gast waren bij het oertijdmuseum voor de lancering van een fietsroute langs archeologische vindplaatsen in de Meierij.

Samen met natuurwacht en spreekstalmeester Van Budel nam Van der Zanden de route officieel in gebruik door een plaquette te onthullen die een plaats krijgt bij het bezoekerscentrum aan de Bosscheweg. ,,Kosten noch moeite zijn gespaard. Een aandenken van plastic aan deze dag", grapte Van Budel. Wethouder Van der Zanden omschreef het wandelroutenetwerk als 'uniek'. ,,Het is uitgezet en aangelegd door vrijwilligers, met palen die gemaakt zijn van hout dat vooral afkomstig is van landgoed Velder in Liempde."

Het nieuwe wandelroutenetwerk in nationaal landschap Het Groene Woud omvat duizend kilometer aan paden die via knooppunten verbonden zijn. Hiermee kunnen wandelaars zelf een tocht samenstellen, van een 'frisse-neuswandeling' tot een lange tocht. Daarnaast zijn er ook diverse thematische wandelingen, waaronder een monumentenroute en eenn kastelenroute.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Toverboom Geld en Makelaardij Olieenzo Geerts advies EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen Remax-optimus Huidtherapie Podium Boxtel Filipe