00:39:02    zaterdag, 30 mei 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 28 oktober 2011 12:21 uur, laatst gewijzigd op 28 oktober 2011 12:22 uur

Wethouder opent oplaadpunt

Wethouder opent oplaadpunt

Op de foto: Wethouder Peter van de Wiel demonstreert het elektrische oplaadpunt aan de Monseigneur Bekkersstraat in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Wethouder Peter van de Wiel heeft vrijdagochtend het oplaadpunt voor elektrische auto’s aan de Monseigneur Bekkersstraat geopend. Eigenaren van elektrische voertuigen kunnen voortaan bij de Monseigneur Bekkersstraat, het Breukelsplein en de Keefheuvel in Liempde hun auto’s opladen.

Het initiatief valt samen met het plan om Boxtel energieneutraal te krijgen voor 2040. Studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven hebben onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om dat te bereiken. ,,Eén van de onderdelen waar we veel op kunnen besparen is infrastructuur en mobiliteit”, zegt Van de Wiel. ,,Door oplaadpunten te creëren bieden we de juiste voorzieningen voor elektrisch vervoer.”

Via de website www.e-laad.nl kunnen eigenaars van een elektrische auto een pasje aanvragen waarmee op 500 locaties in Nederland het voertuig kan worden opgeladen. Van de Wiel: ,,De kosten zijn lager en het is ook nog eens duurzaam. Elektrisch rijden is écht een goed alternatief.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Olieenzo buisman optiek Alfa Elan Bikes support Geerts advies TopSlank Toverboom Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Doornmalen electro Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie