08:26:38    zondag, 23 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 23 maart 2014 16:59 uur, laatst gewijzigd op 23 maart 2014 17:03 uur

Werk aan de winkel in Liempde

Werk aan de winkel in Liempde

Op de foto: Het SPPiLL-bestuur presenteert de toekomstplannen om Liempde leefbaar te houden. Enkele bestuursleden ontvouwden onlangs de deelprojecten: v.l.n.r. Michaél Michiels, Rob Dito, Désiré van Laarhoven en Paul Sloven. (Foto: Henk van Weert).

Er is werk aan de winkel in Liempde. Met iets meer dan 2 miljoen euro subsidie van provincie en gemeente in het vooruitzicht ligt er een financiële basis voor een ambitieus programma om het dorp meer leefbaar te maken. Maar dat kan alleen slagen als vrijwilligers de handen uit de mouwen steken. ,,En dat gaat lukken, Liempdenaren hebben de voorbije jaren laten zien wat ze kunnen bereiken door samen op te trekken”, zegt SPPiLL-voorzitter Michaél Michiels vol vertrouwen.

Onlangs werd een huis-aan-huisbrochure in het dorp verspreid waarin de diverse deelprojecten worden aangekondigd. ,,We wonen in een uniek kransakkerdorp dat we graag willen versterken”, zegt Désiré van Laarhoven, die het projectbureau aanstuurt waar alle plannen van de Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde worden gecoördineerd.

De versterking van de eigenheid van Liempde krijgt gestalte door het centrum meer uitstraling te geven door de herbouw van waterputten en bakhuisjes en zeshonderd typisch Liempdse wilgen te planten, bomen die in het verleden werden gebruikt door de talrijke klompenmakers die dit dorp rijk was. Maar bijvoorbeeld ook door oude zandpaden in ere te herstellen, zodat aantrekkelijke wandelroutes ontstaan. Voorts worden onder meer eerder aangedragen ideeën om de (verkeers)veiligheid in het dorp te vergroten uitgewerkt.

Donderdag 27 maart vindt vanaf 20.00 uur in zaal Hof van Liempde aan de Nieuwstraat een informatieavond plaats waar alle deelprojecten worden toegelicht. ,,Het zijn alleen nog ’schetsen’, we komen niet met al vastomlijnde plannen. De inwoners kunnen volop meedenken en vooral ook meedóen”, aldus Michiels.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Toverboom Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie buisman optiek TopSlank Olieenzo Remax-optimus Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Geerts advies Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen